Sastojci
- luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 muškatna bundeva
- 1 mrkva
- 1 kocka za povrtnu juhu
- 1 cm svježeg đumbira
- sol, papar, muškatni oraščić
- sezamovo ulje
- 1 dl zobenog vrhnja
Priprema
- Očišćenu bundevu narežite na kockice. Oguljeni đumbir naribajte. Mrkvu narežite na ploškice, luk i češnjak nasjeckajte.
- Na woku zagrijte žlicu sezamovog ulja pa popržite najprije mrkvu i bundevu, a zatim đumbir, luk i češnjak pa pirjajte još 2-3 minute. Ulijte litru vode i umiješajte kocku za juhu. Kuhajte dok povrće ne omekša.
- Posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem te svaku porciju ukrasite zobenim vrhnjem.
Jedna od najatraktivnijih srednjih škola u Zagrebu ima super projekt! Vršnjačka edukacija pravi je hit!
Čuli ste za helikopter, a što su dron roditelji? Stručnjaci se slažu da ovaj odgoj loše utječe na djecu, ali i roditelje
Mamin genijalan trik da se dijete brže spremi za vrtić i školu
Koliko beba treba imati zubi i što ako nema nijedan do 1. rođendana: Redoslijed nicanja zubi u prvoj godini
Dr. Ranko Rajović objasnio zašto djeca brzo zamrze školu: Razlog je jednostavan