U subotu je finale Eurosonga, a hrvatski predstavnik Baby Lasagna veliki je favorit. Skoro više nema osobe koja nije čula za mladog glazbenika koji je oduševio publiku na prvoj polufinalnoj večeri, a u našoj zemlji svi pričaju o njemu, plešu na ritmove pjesme Rim Tim Tagi dim, a poznati chef Melkior Bašić osmislio je novi recept za baby lazanje.

Lazanje su postale toliko popularne da ih sada svi stavljaju na meni. Osnovna škola Mijat Stojanović iz Babine Grede objavila je jelovnik za ponedjeljak, a glavno jelo su - Baby lazanje!

Inače, tradicionalno talijansko jelo popularno je diljem svijeta, sastoji se od jednostavnih sastojaka - kora od tjestenine, mljevenog mesa i dvije vrste umaka - bolonjez i bešamel, a jednako su popularne i vegetarijanske lazanje. 

Pripremite omiljeno jelo u kalupima za muffine, gotovo je za samo 30 minuta, a sastojke možete prilagoditi svojim željama. Izgledaju odlično, a oduševit će mališane.

Recept za baby lazanje u kalupima za muffine

Sastojci:

  • 230 g mljevenog mesa
  • 1 mali luk
  • 50 g šampinjona
  • 1 rajčica
  • 230 ml umaka od rajčice (passata)
  • 330 g svježeg sira
  • 150 g špinata
  • 450 g sira
  • kore za savijaču izrezane na 24 kvadrata
  • origano, sol, papar

Priprema:

Na tavi popržite sitno nasjeckani luk, šampinjone i mljeveno meso. Začinite i pirjajte dok ne bude gotovo. Dodajte nasjeckanu rajčicu, umak od rajčice i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.

U posebnoj posudi pomiješajte svježi sir i špinat.

Pleh za muffine premažite uljem. Podijelite tijesto u svaki kalup. Žlicom dodajte otprilike polovicu smjese sira u svaki kalup. Dodajte polovicu smjese s mesom i pospite naribanim sirom. Lagano pritisnite još jedan sloj kvadratića tijesta na vrh. Ponovite postupak rasporedivši preostali svježi sir, meso i sir.

Pecite oko 10 minuta na 200 stupnjeva, odnosno dok se sir ne otopi. Ostavite da se ohlade 5 minuta, zatim ih izvadite iz posude i poslužite!