casalj pomaze kod bolova u trudovima

Kako češalj može pomoći rodilji smanjiti bolove na porodu?

Jeste li već čuli da češalj može pomoći ublažiti bolove na porodu. Da pomaže, potvrdile su babice koje tvrde da ga često koriste i da više ne dolaze na porod bez njega...

Ugledati svoje dijete koje se tek rodilo jedan je od najljepših trenutaka u životu većine nas. S druge strane put do tog trenutka nije nimalo lak i vrški boli. Žene imaju razne opcije kako ublažiti bol na porodu, od tople kupke, masaže, akupunkture, samohipnoze, držanje supruga za ruku, vježbi disanja, pa do medikamenata od plina za udisanje, epiduralne…

No, prema riječima doule Jen Davel, koja prati i podržava trudnice na porodu i ujedno ih i fotografira, još je jedna vrlo jednostavna metoda ženama na raspolaganju. Ona se mnogo puta uvjerila da češalj može pomoći kod bolnih trudova.

"Na jednom kućnom porodu sam vidjela kako babica koristi metodu s češljom i nudi ga rodilji. Otada uvijek imam češalj sa sobom na porodima!", napisala je u svojem je postu na Facebooku doula Jen.

Metoda poznata u kineskoj medicini

Trik s češljem za bolove kod trudova potječe iz tradicionalne kineske medicine. A kako zaista djeluje? Zubići češlja stimuliraju akupunkturne točke na dlanu rodilje koja ih stišće. Bockanje zubića češlja potiče lučenje endorfina, hormona sreće, a uz to bolovi od stiskanja češlja odvlače pažnju mozga od bolova trudova. Budući da su bolovi na dlanu bliži mozgu, on se prije fokusira na njih. Kako točno primiti češalj u ruku pogledajte u uputama na Facebooku doule Jen.

Već su tisuće žena komentirale lijepu fotografiju s poroda i mnoge od njih podijelile svoja pozitivna iskustva s češljem: "Da, to funkcionira.", bio je jedan od komentara, "Ja ću svakako spremiti jedan češalj u svoju torbu za rodilište!", napisala je druga žena, a treća komentirala:"Meni je doula također dala jedan takav češalj. On mi je tijekom porođaja najviše pomogao."

Tekst: I.Š.
Foto: Facebook Screenshot

Tagovi: ,

Pročitajte i:

18 savjeta za manje bolan porođaj

Ne dopustite da vam tijekom cijele trudnoće iz glave ne izlazi misao o bolnom porođaju…

Ana Mažar: Put od majke do doule

Ženina snaga već je u njoj samoj, a dobiva smisao kada žena shvati da je…

Ovo je neizrečena istina o rađanju djeteta. Nitko je ne smije izustiti...

U knjizi Marcusa Berkmanna 'Očinstvo', autor opisuje sve faze koje je prolazio od ženine trudnoće…

polozaji za porod

Jeste li već razmislili u kojem položaju ćete dočekati porod?

Trudni ste i sigurno razmišljate o porodu, kako će on izgledati i u kojem položaju…