Nevena Rendeli Vejzović

Dvostruko slavlje u domu Nevene Rendeli Vejzović

Njezine blizanke proslavile su treći rođendan!

“Kad ti je rođendan ljeti onda ga slaviš u kupaćem kostimu nakon što si netom izašao iz mora. Kad ti je rođendan ljeti, onda ti na njega dođe tek nekolicina prijatelja i obitelji, ali zato ga slaviš u nekoliko navrata. Što ću im ja, kad su na današnji dan prije tri godine usrećile mamu i tatu najviše na svijetu!”. Ovim lijepom objavom na društvenim mrežama, bivša televizijska voditeljica i novinarka Nevena Rendeli Vejzović proslavila je treći rođendan svojih blizanki – Mare i Lee.

View this post on Instagram

A post shared by Nevena Rendeli (@nevenarendeli) on

Svoje blizanke Nevena je rodila zahvaljujući medicinski potpomognutoj oplodnji, o čemu je često javno govorila, pa i u intervjuu za Story. Intervju s uglednim liječnikom prim. dr. sc. Mirom Šimunom Alebićem, koji će govorio o medicinski potpomognutoj oplodnji, pročitajte OVDJE.

“Priče o neostvarivanju želje za roditeljstvom su brojne i tužne svaka na svoj način, a s tim se danas bore brojne moje kolegice, kao i javnosti nepoznate žene. Iz mog iskustva, to je mukotrpan proces iz kojega kao pobjednici izlaze samo najstrpljiviji. Razlozi su razni, ali najčešće vam nitko ne zna reći zašto baš vi ne možete zatrudnjeti prirodnim putem i zašto je baš vama potrebna medicinska pomoć. Ali trudnoća se ne događa, a godine prolaze. Nije lako gledati kako drugima polazi za rukom nešto što bi nam svima po prirodi trebalo pripadati, i kako se vi čak i oko toga, što se drugima čini mačji kašalj, morate dodatno potruditi, naoružati se snagom i voljom, ali i novcem. Susretala sam i slušala žene koje su se godinama pokušavale ostvariti kao majke i mislim da to mogu razumjeti samo oni koji su to proživjeli. Važno je imati povjerenje i ljubav partnera, ali i tad, razočaranja su velika i česta. S tim se sami nosite kako znate i umijete. Netko brzo odustane, a rekla bih da sam ja imala sreću unatoč neuspješnim pokušajima jer na kraju je sve urodilo plodom. S dva ploda”, rekla je Nevena u intervjuu. Nakon dvostruke sreće s blizankama, vrlo brzo Nevena je prirodnim putem treći puta ostala trudna, pa je tako na svijet došla i Vita.

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram

Tagovi: , , ,

Pročitajte i:

svekar i snaha

Što učiniti kad niste srodna duša sa svekrom ili svekrvom?

Kad su odnosi s roditeljima supružnika ili partnera s kojim imate djecu više nego kompleksni,…

dijete se pretvara da je maca

'Oprostite, moje dijete misli da je mačka!': Zašto neki klinci obožavaju igrati uloge?

Djeca proživljavaju različita emotivna stanja, baš kao i odrasli, samo ih nisu u stanju verbalizirati,…

mama grli bebu

Moć majčinog zagrljaja: Svaki put kad mama zagrli bebu, vide se ljekoviti utjecaji dodira!

Da nježan dodir ima ljekovitu moć, znanstvenici su to već dokazali. Možete onda zamisliti koliko…

mala beba

Komunikacija s bebom: Tepanje ja preslatko, ali i korisno, štogod neki mislili o tome

Od prvoga dana beba treba komunikaciju s roditeljem, razmjenu nježnosti kroz dodir, hranjenje, tepanje, pjevušenje.…