Blogerica i mama dvoje djece sasvim iskreno o ‘breakdownu’

Gastro blogerica Nastasja Chiara Petrić prisjetila se trenutka kad je odlučila reći dosta i malo se više posvetiti samoj sebi

Mame su usitinu superheroji i to nipošto nije klišej, već stvarnost koju svakodnevno pokazuju. Balansiranje između obaveza oko djece, kuće, posla te drugih segmenata života, u čemu se od mama uvijek očekuje najbolje, može biti uistinu iscrpljujuće. I onda u želji da budu savršene i kontroliraju svaku situaciju, mnoge se nađu u opasnosti da se ne slome.

Kad ste se zadnji put upitali kako se osjećate, kad ste zadnji put učinili nešto za sebe, kad ste se zadnji put osjećali opušteno i bezbrižno – odgovori na ova pitanja mogu biti dobri pokazatelji vašeg trenutačnog stanja. Gastro blogerica Nastasja Chiara Pertić danas ima sasvim drugačije odgovore na ova pitanja, nego li što je to bilo prije nešto više od godinu dana. Naime, tada je na pitanje “kako si” samoj sebi odgovorila s “nisam dobro” i shvatila da mora nešto poduzeti. Svoju priču snimila je u prvom videu koji je objavila na svom Instagram profilu @chiarin.tanjuric, a o ovoj temi namjerava pričati još.

“Bilo je ljeto 2019, muž je tada puno putovao, a ja sam bila sama s djecom doma i radila od doma, starija kćer je bila u lošoj fazi, mala je bila dosta zahtjevna, puno je dojila, a ja sam bila apsolutno iscrpljena, bez motivacije, bilo mi je dosta svega, trebala sam stanku od svega, shvatila sam da taj način života više nije za mene, da opslužujem sve oko sebe, a paralelno radim i dajem se u nekakve razne vode… Prvi put kad se napravi nešto za sebe, to može biti uistinu nešto bazično, kao na primjer reći mužu uzmi djecu, a ja sad idem sama, resetirat se i doći k sebi… ja sam tad osjetila taj osjećaj slobode koji sam si sama priuštila i vi si same to morate priuštiti koliko god imale super muža, bake… jedino tko vam može pomoći ste vi sami, odlukom da se maknete od djece, muža i to je jedna od najboljih stvari koje možete napraviti. Prvo svakodnevca vas može razoriti, dosadno je, naporno je, stalno nekom kuhaš, pereš, čistiš, ako uz to još radite onda zaista znam kako vam je. A ono što je najgore za djecu je da ste vi loše i to doista nije glupost, nije klišej, to je istina – sretna mama, sretno dijete. Morate pronaći nešto za sebe. Ništa se strašno neće dogoditi ako vas nema. Pričajte o tome, pitajte sebe kako ste i… samo hrabro!”, ispričala je Nastasja kojoj je njezin breakdown pomogao da bude bolje. Stoga je i protekla tri dana provela samo sa suprugom, dok im je djecu čuvala baka te je priznala se toliko lijepo opustila da se sretna vraća svojim curicama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nastasja Chiara Petrić (@chiarin.tanjuric)

Više o tome kako ne pregorjeti i biti sretna mama, pročitajte ovdje!

Tekst: J. S.
Foto: Shutterstock

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

One su prave male Chefice! Dopuštate li i vi djeci da vam pomažu u kuhinji?

Gastro blogerica Nastasja Chiara Petrić i proslavljena manekenka…

Popis koji je potaknuo raspravu, reagirali i poznati

Nakon što je u sklopu projetka 'Živjeti zdravo',…

Evo kako bi trebao izgledati zdrav doručak školaraca!

Pod stručnim vodstvom prof. dr. sc. Sanje Musić…

Pročitajte i:

"Kako mi je svjesniji pristup ishrani promijenio život i sve njegove aspekte"

O svemu što ju je navelo da promijeni pristup prehrani i zašto je toliko važno…

Otjerali su ih s treninga, no neće s igrališta!

Sportske dvorane su zatvorene, roditelji djece sportaša ogorčeni, no jedino što im preostaje jest da…

Znate li pravilno zbrinuti maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva?

Maske, dezinfekcijska sredstva i gumene rukavice, jednim nazivom zaštitna oprema, postali su dio naše svakodnevice,…