“Ti i Ja – znanstvenika dva” – edukativno-zabavno-znanstvena predstava za djecu

"Ti i Ja – znanstvenika dva" nova je predstava nastala pod vještom rukom mladog autora, studenta glume, Mire Čabraje. Izuzetno dobra reakcija publike potaknula je mladog glumca da svoj projekt razvija i dalje, tako da osim predstave možete sudjelovati u raznim edukativnim zanstvenim radionicama, a uskoro se očekuje i mobilna aplikacija namijenjena upravo djeci. Iako je predstava stručno i pomno osmišljena i namijenjena djeci od 5 do 12 godina pozitivne reakcije roditelja, mama, tata, baka i djedova ne izostaju

Cilj mladog entuzijastičnog tima bio je stvoriti edukativno i interaktivnu predstavu za sve mališane. Vodeći znanstvenici iz područja psihologije i pedagogije godinama naglašavaju važnost interaktivnog učenja i integracije različitih predmeta. Odlučili smo poslušati njihov savjet te smo osmislili način da povežemo više područja, a 'ljepilo' koje smo pritom koristili je - igra! Naime, igra je medij i sredstvo komunikacije koje djeca predškolske i osnovnoškolske dobi najčešće koriste. Služe se njome da bi se zabavili, sklopili nova prijateljstva, ali ona služi i da bi se kroz nju učilo. Vidjet ćete da smo upravo kroz igru pokušali predstaviti djeci znanja iz: prirodnih znanosti, geografije, orijentacije, snalaženja u prirodi (prirode i društva), geoloških pojava u prirodi i pravilima lijepog ponašanja.

Ti i Ja - znanstvenika 2 (3)

Priča prati prijateljstvo dječaka Ja i djevojčice Ti koji se upoznaju na neobičan način te zajedno kreću u potragu za blagom. Zadatci i prepreke na koje nailaze nisu nimalo laki, no uz hrabrost i upornost, kroz igru, uspijevaju riješiti sve znanstvene zadatke, geografske zagonetke i kemijske pokuse koji su se našli kao prepreka na njihovom putu.

Ti i Ja - znanstvenika 2 (9)

U predstavi glume Antonia Šašo i Miro Čabraja, ujedno i redatelj predstave, ostatak autorskog tima čine producent Tomislav Jakuš, kostimografkinja Lora Vran, scenograf Pietro Boban, skladatelj Ozren K. Glaser i savjetnica za dječju psihologiju Antonia Ćosić.

Ti i Ja - znanstvenika 2 (13)

Ukoliko u svom mališanu vidite potencijalnog znanstvenika, ili mu jednostavno želite pružiti nezaboravne doživljaje u pustolovini dječaka Ja i djevojčice Ti, uputite se 26.rujna u 11.00 sati u Narodno sveučilište Dubrava, Cerska 1.

Trajanje: 45 min

Više informacija potražite na:

https://www.facebook.com/TIiJAznanstvenika2

cover

Kako do besplatnih ulaznica?

Najbržim čitateljima našeg portala koji nam pošalju svoje podatke (ime, prezime, broj telefona) na e-mail adresu: urednistvo@roditelji.hr darujemo 2×2 ulaznice za predstavu Ti i Ja – znanstvenika dva.

Tekst I foto: promo

Preporučujemo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Pomozite djetetu da izrazi osjećaje

Treba li i u kojoj mjeri ignorirati djetetove…

Dolazi li Djed Božićnjak?

Za vrijeme blagdana brojni roditelji diljem svijeta razveseljavaju…

VIDEO: Kako zapravo izgleda Božić s bebom u kući

Savjet: svakako pogledati. Osobito ako imate malo puzavo…

Kad Božić zakuca na vrata

Prije nego vas blagdanska euforija potpuno obuzme, želimo…

Pročitajte i:

Izvesce Unicefa o prehrani djece 2019.

Unicef upozorava: loša prehrana prijeti zdravlju djece diljem svijeta

Siromaštvo, urbanizacija, klimatske promjene i loš izbor hrane uzrokuju štetne prehrambene navike ne samo odraslih,…

Održan još jedan STORY PINK FEST

U sklopu tradicionalnog obilježavanja mjeseca borbe protiv raka dojke, danas je održan STORY PINK FEST,…

Počinje Kliker festival za djecu i mlade!

U Varaždinu započinje Kliker festival - festival plesa, pokreta i igre za djecu i mlade

Večer s Dionom Leonardom i nevjerojatnom Gobi te dobrotvorna utrka

Upoznajte ultramaratonca Diona Leonarda koji nam dolazi sa svojom kujicom Gobi kako bi u cjelovečernjem…