Najava edukativne konferencije: U potrazi za skrivenim talentima

Konferencija Mliječni zub: U potrazi za skrivenim talentima bavit će se temom razvoja i poticanja kreativnosti, talenata i darovitosti djece rane i predškolske dobi

Prva, iznimno uspješna konferencija Mliječni zub: Kako komunicirati s djecom novog doba, održana ovog proljeća u Zagrebu, okupila je vodeće europske pedagoge i autore poput Jespera Juula, Ranka Rajovića i Iben Sandahl (Danski odgoj djece). Druga edukativna konferencija Mliječni zub, U potrazi za skrivenim talentima, održat će se 16. studenog 2018. u prostoru jedinstvenog Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu od 9 do 18 sati.


Svako dijete je kreativno i talentirano te ima određene sposobnosti i potencijale koje treba razviti. Kreativnim pristupom odgoju potičemo i kreativan razvoj djeteta i dječji talent. Koliko će dijete biti aktivno, sposobno, kreativno i talentirano, ovisi o našem odnosu prema djetetu. Dijete će u onolikoj mjeri uspjeti razviti svoje sposobnosti koliko je kvalitetnija okolina u kojoj obitava, koja mu nudi razne poticaje kako bi postiglo ono što želi. U poticanju aktivnog učenja talentiranog i darovitog djeteta odrasli ne trebaju biti sudionici svih njegovih aktivnosti učenja, nego ga stalno osposobljavati za samostalno učenje. Kakva treba biti obitelj ili vrtić da bi se u njima razvilo kreativno, talentirano i darovito dijete? Jesu li talentiranost i darovitost u potpunosti određeni nasljeđem ili se stvaraju i odgojem? S kolikim uspjehom naše društvo i odgojno-obrazovni sustav prepoznaje talentiranu i darovitu djecu, odnosno kakvu podršku roditelji mogu očekivati od svoje okoline? Ovo su samo neke od tema o kojima će govoriti cijenjeni stručnjaci i obrazovni specijalisti iz područja darovitosti. Dr. Szilvia Fodor, profesorica psihologije na Sveučilištu u Debrecenu i suradnica Europskog Talent Centra u Budimpešti govorit će o prepoznavanju talenata u europskim okvirima te predstaviti koncept Darovitost 2.0. Psihologinja Jasna Cvetković-Lay održat će predavanje na temu rane identifikacije kreativno-produktivne darovitosti. O kreativnosti, kao o jednom od glavnih preduvjeta razvoja talentiranosti i darovitosti, govorit će dr. Jasna Arrigoni, profesorica pedagogije na Učiteljskom fakultetu u Rijeci.

Uz predavanja stručnjaka, bogati program konferencije donijet će niz interkativnih razgovora samih sudionika, TED talk prezentacije, okrugli stol, najbolje primjere prakse rada s darovitom djecom u hrvatskim vrtićima, a na kraju programa sudionike očekuje projekcija filma koji je iznenađenje. Voditeljica događanja bit će psihologinja i pjevačica Maja Vučić.

 

Više informacija: www.mlijecnizub.hr

Preporučujemo

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Zašto se s godinama naša kreativnost smanjuje?

Jesmo li svi kreativni, svatko na svoj način?…

3. DARoviti tjedan uz niz raznih događanja

Povodom Dana darovitih učenika 21. ožujak, neprofitna Udruga…

Darujemo dvije jednodnevne ulaznice za konferenciju Mliječni zub!

Ostali ste bez ulaznica za nadolazeću konferenciju Mliječni…

Kako komunicirati s djecom novog doba?

Eminentni svjetski stručnjaci predškolskog odgoja i brojne poznate…

Pročitajte i:

Snaga pozitivno oblikovanog mozga

Izašla je nova knjiga Daniela J. Stiegel i Tina Payne Bryson u izdanju nakladne kuće…

Udruga Obitelji 3plus osmislila karticu s popustima za 600 tisuća Hrvata

Obiteljska kartica projekt je ostvaren u suradnji s nizom nacionalnih i lokalnih tvrtki partnera

Srednjoškolci, jeste li spremni mijenjati svijet?

Veleposlanstvo Švedske poziva sve učenike srednjih škola u Hrvatskoj da se pridruže globalnoj inicijativi #PrvaGeneracija…

Jesenska igra uz šumsku „Ku-kuc“ priču i lutke

Centar "Pričaj mi" poziva roditelje i djecu na predstavljanje novoga projekta "Ku-kuc! Priča je unutra"…