Najava edukativne konferencije: U potrazi za skrivenim talentima

Konferencija Mliječni zub: U potrazi za skrivenim talentima bavit će se temom razvoja i poticanja kreativnosti, talenata i darovitosti djece rane i predškolske dobi

Prva, iznimno uspješna konferencija Mliječni zub: Kako komunicirati s djecom novog doba, održana ovog proljeća u Zagrebu, okupila je vodeće europske pedagoge i autore poput Jespera Juula, Ranka Rajovića i Iben Sandahl (Danski odgoj djece). Druga edukativna konferencija Mliječni zub, U potrazi za skrivenim talentima, održat će se 16. studenog 2018. u prostoru jedinstvenog Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu od 9 do 18 sati.


Svako dijete je kreativno i talentirano te ima određene sposobnosti i potencijale koje treba razviti. Kreativnim pristupom odgoju potičemo i kreativan razvoj djeteta i dječji talent. Koliko će dijete biti aktivno, sposobno, kreativno i talentirano, ovisi o našem odnosu prema djetetu. Dijete će u onolikoj mjeri uspjeti razviti svoje sposobnosti koliko je kvalitetnija okolina u kojoj obitava, koja mu nudi razne poticaje kako bi postiglo ono što želi. U poticanju aktivnog učenja talentiranog i darovitog djeteta odrasli ne trebaju biti sudionici svih njegovih aktivnosti učenja, nego ga stalno osposobljavati za samostalno učenje. Kakva treba biti obitelj ili vrtić da bi se u njima razvilo kreativno, talentirano i darovito dijete? Jesu li talentiranost i darovitost u potpunosti određeni nasljeđem ili se stvaraju i odgojem? S kolikim uspjehom naše društvo i odgojno-obrazovni sustav prepoznaje talentiranu i darovitu djecu, odnosno kakvu podršku roditelji mogu očekivati od svoje okoline? Ovo su samo neke od tema o kojima će govoriti cijenjeni stručnjaci i obrazovni specijalisti iz područja darovitosti. Dr. Szilvia Fodor, profesorica psihologije na Sveučilištu u Debrecenu i suradnica Europskog Talent Centra u Budimpešti govorit će o prepoznavanju talenata u europskim okvirima te predstaviti koncept Darovitost 2.0. Psihologinja Jasna Cvetković-Lay održat će predavanje na temu rane identifikacije kreativno-produktivne darovitosti. O kreativnosti, kao o jednom od glavnih preduvjeta razvoja talentiranosti i darovitosti, govorit će dr. Jasna Arrigoni, profesorica pedagogije na Učiteljskom fakultetu u Rijeci.

Uz predavanja stručnjaka, bogati program konferencije donijet će niz interkativnih razgovora samih sudionika, TED talk prezentacije, okrugli stol, najbolje primjere prakse rada s darovitom djecom u hrvatskim vrtićima, a na kraju programa sudionike očekuje projekcija filma koji je iznenađenje. Voditeljica događanja bit će psihologinja i pjevačica Maja Vučić.

 

Više informacija: www.mlijecnizub.hr

Preporučujemo

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Djeci trebaju roditelji i edukatori koji će im omogućiti 'vjetar u leđa'

Donosimo vam vrlo zanimljiv intervju s psihologinjom Ksenijom…

Edukativna konferencija godine: Kako odgojiti kompetentno dijete novog doba?

Kako odgojiti sposobno i cjelovito dijete s kompetencijama…

Intervju s Josipom Jambrek: Kako i zašto volim raditi s darovitom djecom?

Ususret novoj konferenciji Mliječni zub: 'U potrazi za…

Zašto se s godinama naša kreativnost smanjuje?

Jesmo li svi kreativni, svatko na svoj način?…

Pročitajte i:

Besplatna radionica o planiranju trudnoće kod žena koje boluju od upalnih reumatskih bolesti

U organizaciji udruge Remisija u petak 8. ožujka 2019. u 17.30 sati u Hotelu Dubrovnik…

Edicija 12 National Geographic knjiga da djecu

National Geographic i Egmont predstavljaju prvu od dvanaest knjiga za djecu naslova 'Zašto sam ja čovjek?'

Od 22. veljače na kioscima potražite kolekciju National Geographic knjiga za djecu u kojima će…

Ove je godine svim srednjoškolcima dostupna besplatna prevencija raka uzrokovanog HPV-om

U sklopu javnozdravstvene kampanje „Druga prilika“, građani će na stručnoj javnoj tribini moći doznati sve…

MUSORGSKI ROCKS - Epski glazbeni dvoboj Filharmonije i Rock Banda u Off ciklusu Lisinskog

Ako ste ljubitelji glazbe, posebice one dobre, ovo bi mogla biti poslastica za cijelu obitelj.…