Jeste li već čitali djeci slikovnicu Lav i ptica?

U izdanju nakladne kuće Harfa prošle je godine izašla zanimljiva slikovnica koju je popratila naša suradnica i kolumnistica Nataša Jukić. Jedan primjerak smo sačuvali i za nekoga od vas!

Jednog jesenjeg dana u blizini svoga vrta Lav pronađe ozlijeđenu pticu. Druge ptice nastave svoje putovanje bez nje, ali lav joj odluči pomoći. Ubrzo njih dvoje postaju dobri prijatelji. Ipak, ptica odlazi s jatom sljedeće jeseni. Što će se dogoditi s lavom i što će biti od njihovog prijateljstva?

Marianne Dubuc diplomirala je grafički dizajn na Sveučilištu u Quebecu u Montrealu. Stvorila je mnoge različite vrste knjiga za čitatelje svih dobnih skupina. Međunarodno je priznata ilustratorica čiji su radovi objavljeni u petnaest zemalja. Autoričine pastelne ilustracije vrlo suptilno prikazuju emocije likova bez potrebe za puno riječi.

Dobna skupina: 4 – 7 godina (ali i starije)

“Lav i ptica, slikovnica Marianne Dubuc, spada u terapeutske slikovnice ili slikovnice s terapeutskim učinkom. Tako se to zove u današnje vrijeme. Meni kao odrasloj osobi koja je istu ponudila na čitanje desetogodišnjem djetetu nije na prvu uopće sjela. Osim ilustracija, ništa nisam pronašla novo ni drugačije što već nisam pronašla u drugim slikovnicama. Kako sam se samo prevarila.
Gledajući uzbuđenje, a zatim i mir u ponašanju svog sina koji ju je čitao za sebe, zapitala sam se – znam li uopće čitati? Na njegov prijedlog da mu je ja naglas opet pročitam, dogodilo se. Onaj trenutak kad se sjetiš jezika kojeg si tako tečno nekada govorio i na njemu pisao pjesme o ljubavi, o životu. Moćne ilustracije zapravo nude rijeku riječi skrivenih negdje duboko u nama. Nesuvišnih, neispisanih, jasnih kao dan. Nisam na prvu primijetila, nisam ih na prvu pročitala. Ni toplinu grive tobože divlje životinje (Lava) koju smo mi ljudi odredili za takvu. Ni povjerenje malenog, ranjenog i nejakog stvorenja (Ptice) prema nekom naoko većem od sebe stotinu puta. Nisam na prvu pročitala krug života. Ciklus u koje dišemo uvijek se nadajući, voleći, nekog ili nešto čekajući… jer “takav je život” mudro je rekao Lav.
Djeca čuju tišinu i vide boje u snijegu. Onako neiskvarena i otvorena srca sigurna sam da mogu osjetiti i krzno i pero iz ove priče, skriveno u svima nama. Topla preporuka!”


Cijena: 110 kn
Stranica: 80 (tvrde korice)
Izdavač: Harfa

 

Osvojite besplatni primjerak slikovnice Lav i ptica

Prva čitateljica ili prvi čitatelj koji nam se javi sa svojim podacima na mejl urednistvo@roditelji.hr osvojit će ovu toplu slikovnicu o prijateljstvu i privrženosti. Sretno!

 

Tekst: Nataša Jukić, asistent u nastavi djeci s poteškoćama, autorica knjige Zagrebi sivu, NLP praktičarka
Foto: Harfa

Preporučujemo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Svima nam treba mudrost koju u sebi nosi slikovnica Ovdjezemska

Prva mindfulness slikovnica Tamare Vučković očarala nas je…

Izašla je prva slikovnica naše kolumnistice Nataše Jukić

Naše kolumne pišu sjajne i izuzetno talentirane žene…

Izašla je prva knjiga naše kolumnistice Nataše Jukić: Zagrebi sivu

Čast nam je predstaviti uistinu posebnu zbirku kolumni…

Promocija slikovnice Lav i ptica

U petak, 29. 9. 2017. u 18 sati…

Pročitajte i:

Dankinja Iben Dissing Sandahl predstavila novu knjigu za roditelje i prenijela važne poruke roditeljima

Koliko je danski način odgoja primjenjiv za Hrvate, na čemu bismo najviše trebali raditi kao…

Bijela roda

Dan voda u ZOO Vrtu uz moto: Čuvajmo pitku vodu!

Svjetski dan voda u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba obilježiti u subotu, 23. ožujka.…

Pretplatite se na National Geographic Hrvatska i poklanjamo vam specijalnu narukvicu s oznakom National Geographic Hrvatska!

National Geographic mnogo je više od časopisa. Stoga upotpunite svoju kolekciju i postanite dio vjerne…

Dan bez mobitela

VIDEO SPOT: Malena Aura uči obitelj kako preživjeti 'Dan bez mobitela'

Uglavnom govorimo o problemu ovisnosti o tehnologiji kod djece, a ustvari bismo prvo trebali govoriti…