Oni koji su ikada držali svoju knjigu prvi put u rukama, znat će kakvu radost to može donijeti autoru, ovaj put autorici čije tekstove i mi vrlo rado objavljujemo. Kolumne koje su sabrane u zbirci "Zagrebi sivu" odnose se na tekstove objavljene na nekoliko različitih portala, uključujući i naš. Što je sve u njima sadržano, pitali smo izravno Natašu Jukić, koja nam je usput ispričala i priču kako je došlo do izdavanja knjige:

"Baš uvijek Svemir ima širu sliku. Nije to tek jedna od floskula u nizu, to je moje osobno uvjerenje i primjer života kojeg živim. Pišem oduvijek. Otkako znam za sebe. Još u osnovnoj školi obožavala sam pisanje i moji su radovi išli na mnoga natjecanja. Tijekom nekih srednjoškolskih godina profilirala sam smjer u kojem želim ići. Pozitivni realizam s naznakom na traženje dobra i svjetlosti svim sjenama unatoč. Mojim, tuđim, svjetovnim, duhovnim. Sjene ne postoje ako se samo malo okrenemo i promijenimo percepciju, okrećući se svjetlu. Pišući statuse na društvenoj mreži moje su pismo prepoznali mnogi. Utoplili se riječima, pronašli poneki odgovor, poistovjetili se i podsjetili kako nikad i ni u čemu nismo sami. Tekstovi su rasli i postajali složeniji, kompleksniji i namijenjeni svima koji žele čitati. Pišem o životu i svim darovima koje nam servira, o djeci, o odnosima s roditeljima... Danas sam kolumnist koji je isti onaj Svemir s početka priče namjerio na ljude koji su znali što sa svim tim riječima. Vizionari ljepšeg svijeta. Roditelji.hr otvorili su mi vrata da izaberem sobu u kojoj hrabrost stanuje. Nepretenciozna, jednostavna i nesebična. Došlo je vrijeme da sam ponosna autorica svoje prve knjige Zagrebi sivu u izdanju izdavačke kuće Redak. Zašto sad? Zato što nije bilo prije i zato što je sad trenutak u kojem želim biti. Sretna da mogu uljepšati svoj i tolike druge živote."

izasla-je-prva-knjiga-nase-kolumnistice-natase-jukic-zagrebi-sivu

Bilješka o autorici

Nataša Jukić rođena je 1978. godine u Splitu. Po zanimanju je suradnik u odgojno-obrazovnom procesu, pomoćnik u nastavi djeci s teškoćama. Praktičar je NLP-a (neurolingvističkog programiranja) te vještine istog primjenjuje u radu s djecom i odraslima. U slobodno vrijeme slika, održava kreativne radionice s djecom, voli i uči. Majka je sina Roka.

izasla-je-prva-knjiga-nase-kolumnistice-natase-jukic-zagrebi-sivu

Uživat ćete u crticama iz svakodnevnog života, a priče će vam se katkad učiniti kao da su opjevane, samo Nataši svojstvenim stilom koji će vas pozvati da pronađete opet ono najbolje u sebi, ako ste to kojim slučajem putem izgubili.

Za kraj smo odabrali nekoliko citata iz Natašine knjige, jer teško je bilo odabrati samo jedan:

"Želim ti radost da protrneš od ljepote življenja. Da ti toplina ugrije svaki strah do besmisla, a sva ljubav koju priželjkuješ okiti dušu zdravu i čistu od svjetovnih pretpostavljanja..."

"...Pjevanje šutke i pisanje najdražih misli prstom po zraku... Ne! Da bi čuo svoj glas, moraš zapjevati. Da bi iščitao najdraže misli, moraš ih  ispisati. Najdebljim perom najsnažnije guske iz vrta kojim šetaš..."

"Koliko neudobno mora biti smještati se u tuđa mišljenja..."

Kako do besplatnog primjerka knjige?

Prva čitateljica koja nam se javi na mejl urednistvo@roditelji.hr s naznakom "Zagrebi sivu" i svojim podacima, na dar poštom dobiva istoimenu zbirku priča. Sretno!

Ilustracija na naslovnici: Dona Tomić

Cijena knjige: 69 kn

Broj stranica: 158

Tekst: I.T.

Foto: privatni album