Ideja za darove mladim istraživačima i ljubiteljima filma i kazališta

Pogledajte kakve zanimljive knjige bi se mogle naći pod borom ovog Božića za vaše školarce, najsretniji među vama možda ih osvoje i besplatno!

Ovoga Božića kao jedan od prijedloga za pametan poklon vašim školarcima predlažemo seriju edukativnih ilustriranih knjiga "Saznaj i probaj". Namijenjena je djeci viših razreda osnovne škole, a knjige trenutno možete nabaviti u V.B.Z.-ovim knjižarama i webshopu po posebnoj akcijskoj cijeni od 49,00 kn. Arheologija Vesne Bikić, Kako snimiti film Radivoja Andrića i Kazalište Jasena Boke pobudit će radoznalost i potaknuti mlade čitatelje na istraživanje i stjecanje novih znanja i vještina u područjima arheologije, filma i kazališta. Svaka knjiga sadrži ilustrirana objašnjenja, mali pojmovnik i kazalo, koji će djeci pružiti čvrstu podlogu za nadograđivanje znanja. Sva tri naslova prepuna su zanimljivosti i korisnih savjeta pomoću kojih će čitatelji vrlo jednostavno usvojiti osnovne tehničke vještine potrebne za provođenje arheoloških istraživanja, snimanje ili režiranje. Velika vrijednost ovih knjiga jest da potiču kreativnost i želju za istraživanjem te razvijaju sklonost umjetničkom izražavanju i usvajanju novih sadržaja. Aktivnosti predložene u ovim knjigama osnovnoškolci mogu ispunjavati samostalno, s prijateljima ili s roditeljima.

Kako snimiti film pomoći će najmlađim čitateljima da snime svoj prvi animirani, igrani ili dokumentarni film. Kako bi to učinili, moraju najprije naučiti kako se piše scenarij, što sve treba sadržavati knjiga snimanja, kako se odabiru glumci za uloge te kako sve zajedno uklopiti u skladnu cjelinu.

 

 

Arheologija će djecu podučiti kako izgleda arheološki alat, kako se vodi dnevnik istraživanja, kako se opisuju pronađeni predmeti, te kako im se određuje starost.

 

 

 

Kazalište upućuje djecu u sve važne procese nastanka predstave, vodi ih korak po korak od ideje, scenarija, odabira glumaca, pozornice, proba, kostima do gotove predstave pred publikom.

 

 

Nakon što savladaju zadatke predložene u ovim knjigama, mladi će čitatelji dobiti osjećaj postignuća i biti spremni za daljnje podvige: bilo to utvrđivanje starosti i vrijednosti predmeta, režiranje vlastitog kratkog filmskog uratka ili pripremanje školske predstave s prijateljima. Možda se baš u Vašem djetetu krije novi Indiana Jones, Alfred Hitchcock ili William Shakespeare!

 

Osvojite svoj besplatni primjerak jedne od slikovnica!
Darujemo po jednu od svake slikovnice najbržima koji se sa svojim podacima prijave na mejl urednistvo@roditelji.hr s naznakom u nazivu mejla koja ih slikovnica zanima. Oni koji su u zadnjih nekoliko mjeseci već nešto osvojili, ne ulaze u odabir ;)

Tekst i foto: V.B.Z.

Pročitajte i:

Sajam vjenčanja Zagreb s preko 200 izlagača održava se 22. godinu za redom

Sajam vjenčanja Zagreb otvara svoja vrata čak 22. godinu za redom u Areni Zagreb, od…

Djeco, jeste li za kreativno druženje s ludim klobučarom?

Etnografski muzej u Zagrebu poziva na ludozabavni program za djecu uz izložbu “Kapa dolje! Priča…

dijete s ADHD-om u skoli

Savjetovanje za povećanje motivacije i samokontrole djeteta s ADHD-om u školi i svakodnevnim obvezama

Savjetovanje za roditelje “Povećanje motivacije i samokontrole djeteta u školi i svakodnevnim obvezama” posvećeno djeci…

Dan crvenih haljina podsjeća nas na važan zdravstveni problem

S obzirom na činjenicu da je moždani udar treći vodeći uzrok smrti u žena, pod…