Sastojci:
- 1 šalica od 2 dl
- 2/3 šalice omekšalog maslaca
- 1/2 šalice šećera (može i smeđeg)
- 2 jaja
- 1 i pol šalica integralnog brašna
- 1 šalica sode bikarbone (ili pola vrećice praška za pecivo)
- 1/2 žličice soli
- 3 šalice zobenih pahuljica
- 1 šalica sjeckanih lješnjaka (ili oraha ili badema)
- 1/2 šalice sjeckane tamne čokolade
- grožđice dodajte po želji
Priprema:
- Pjenasto izradite maslac sa šećerom.
- Umiješajte jedno po jedno jaje.
- U posebnoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol, a zatim dodajte maslac.
- Umiješajte zobene pahuljice, lješnjake i komadiće čokolade te dobro promiješajte.
- Žlicom stavljajte smjesu na namašćen lim za pečenje.
- Keksiće pecite na 180 stupnjeva 10-12 minuta dok ne poprime zlatnu boju.
Tekst: Ivančica Tarade
Foto: Profimedia
Baby Lasagna objavio slikovnicu: Priča o predivnom prijateljstvu s jednookim ljubimcem
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes
Majčino mlijeko boje jagode: Mama pokazala što stoji iza ovog fenomena
4 tipa roditelja i stilova odgoja, a jedan je najgori
Kate Middleton tradicionalno fotografirala princa Louisa za šesti rođendan