Panforte

 

Sastojci:

  • 100 g suhih smokava
  • 100 g mješavine kandiranih korica
  • 50 g kandiranih višanja
  • 100 g oguljenih badema
  • 100 g oraha
  • 50 g lješnjaka
  • 150 g šećera
  • 50 g brašna
  • 25 g kakaa
  • 1 žličica mljevenog cimeta

Priprema:

  • Sušeno voće po potrebi očistite, a zatim ga narežite na podjednake komadiće. Bademe, orahe i lješnjake krupno nasjeckajte.
  • Šećer pomiješajte s nektarom od agave (ili ječmenim ili rižinim sladom) pa kuhajte na laganoj vatri dok se ne rastopi. Kad zakipi, kuhajte 2 minute kako biste dobili gust sirup.
  • Pomiješajte suho voće i nasjeckane orašaste plodove, brašno, kakao i začine. Umiješajte sirup i dobro promiješajte.
  • Stavite u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 45 minuta.
  • Ostavite da se hladi u kalupu 15 minuta pa izvadite i do kraja hladite na rešetki.

Tekst: kuhaj.hr
Foto: Profimedia

 

Pročitajte i:

Chia puding s malinama i kokosom

Sastojci 200 g malina (svježih ili zamrznutih) + 2 – 3 žlice za ukras 175…

Keksići koji se rade s djecom

Ako imate već dovoljno veliku djecu (od dvije godine nadalje) da vam pomognu u pripremi…

Keksi s kremom od lješnjaka

Sastojci: 100 g maslaca, sobne temperature 50 g smeđeg šećera 50 g namaza od lješnjaka…

Kuglice od datulja

Sastojci: 80 g datulja bez koštica 3 žlice kokosova ulja 2 žlice kakaa Priprema: U…