Sastojci:

  • 100 g suhih smokava
  • 100 g mješavine kandiranih korica
  • 50 g kandiranih višanja
  • 100 g oguljenih badema
  • 100 g oraha
  • 50 g lješnjaka
  • 150 g šećera
  • 50 g brašna
  • 25 g kakaa
  • 1 žličica mljevenog cimeta

Priprema:

  • Sušeno voće po potrebi očistite, a zatim ga narežite na podjednake komadiće. Bademe, orahe i lješnjake krupno nasjeckajte.
  • Šećer pomiješajte s nektarom od agave (ili ječmenim ili rižinim sladom) pa kuhajte na laganoj vatri dok se ne rastopi. Kad zakipi, kuhajte 2 minute kako biste dobili gust sirup.
  • Pomiješajte suho voće i nasjeckane orašaste plodove, brašno, kakao i začine. Umiješajte sirup i dobro promiješajte.
  • Stavite u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 45 minuta.
  • Ostavite da se hladi u kalupu 15 minuta pa izvadite i do kraja hladite na rešetki.

Tekst:kuhaj.hr

Foto: Profimedia