Keksi s kremom od lješnjaka

Sastojci:

  • 100 g maslaca, sobne temperature
  • 50 g smeđeg šećera
  • 50 g namaza od lješnjaka
  • 1 jaje
  • 200 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 50 g čokolade narezane na kockice

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Maslac kremasto smiksajte, oko 1 min, pa dodajte šećer i miksajte još 3 minute.
  2. Smanjite brzinu i dodajte jaje, a kad se ono umiksa, umiješajte i namaz od lješnjaka. U drugoj, manjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
  3. Dodajte smjesi od maslaca i miksajte malom brzinom dok se sve ne poveže, a zatim povećajte brzinu i miksajte tek toliko da smjesa postane glatka.
  4. Umiješajte kockice čokolade. Smjesu okruglom žličicom stavljajte na lim obložen papirom za pečenje.
  5. Pecite na 180 stupnjeva 6-7 minuta. Kekse ostavite da se hlade na limu oko 5 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku.

Tekst: kuhaj.hr
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i:

Speculaas keksi bez 'problematičnih' sastojaka

Počinje nova sezona pečenja blagdanskih keksića! Omiljeni keksi puni mirisnih začina u ovom su izdanju…

Jesenski kolač

Sastojci za tijesto: 42 g svježeg kvasca 100 g šećera u prahu 500 g glatkog…

Kolač od marelica s bobičastim voćem i mrvicama

Sastojci za tijesto: 200 g rastopljenog maslaca 200 g smeđeg šećera 220 g glatkog brašna…

Sladoled od banane i indijskih oraščića

Ponudite klincima prirodnu inačicu sladoleda u kojoj će uživati baš kao i vi