Sastojci:
- 200 g suhih keksa od žitarica
- 100 g maslaca
- 2 žlice šećera
- 1 žličica arome vanilije
- malo soli
Za nadjev
- 150 g glatkog sirnog namaza
- 150 g jogurta
- 100 ml vrhnja
- 10 g suhe želatine
- korica i sok ½ limuna
- 50 g šećera
- 1 žličica arome vanilije
- 150 g borovnica
Priprema
1# Za dno kolača zdrobite kekse valjkom za tijesto ili u blenderu. Mrvice keksa pomiješajte s maslacem, šećerom, aromom vanilije i malo soli. Dobro promiješajte.
2# Raspodijelite masu na prethodno namašćen kalup za pečenje i utisnite tijesto pomoću vilice do rubova i stavite u hladnjak.
3# Za kremu otopite želatinu u hladnoj vodi. Kad nabubri, zagrijte je na laganoj vatri da se do kraja otopi, malo ohladite.
4# U velikoj posudi pomiješajte sirni namaz, jogurt, vrhnje, šećer, aromu vanilije, sok i koricu limuna. Dodajte smjesi malo ohlađenu želatinu i dobro sve promiješajte. Operite borovnice i umiješajte u kremu.
5# Izvadite podlogu iz hladnjaka i ravnomjerno rasporedite kremu na dno kolača.
6# Kolač pokrijte prozirnom kuhinjskom folijom i prije posluživanja hladite u hladnjaku oko 4 sata.
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
Baby Lasagna objavio slikovnicu: Priča o predivnom prijateljstvu s jednookim ljubimcem
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes
Majčino mlijeko boje jagode: Mama pokazala što stoji iza ovog fenomena
4 tipa roditelja i stilova odgoja, a jedan je najgori
Kate Middleton tradicionalno fotografirala princa Louisa za šesti rođendan