Mali, slatki keksići i još k tome preliveni čokoladom. Njam, njam!



Sastojci


25 dag brašna


10 dag margarina


12 dag šećera u prahu


1 jaje


1 žlica praška za pecivo


mljevene lanene sjemenke


čokolada za kuhanje


mrvice za posipanje


nasjeckani lješnjaci



Priprema


Maslac ostavite na sobnoj temperaturi da omekša. Sve sastojke stavite u zdjelu i umijesite tijesto. Mijesite tijesto dok se smjesa ne počne odvajti od stjenki zdjele. Rukama oblikujte male kuglice pa ih spljoštite dlanovima. Slažite u lim za pečenje i pecite oko 10 minuta na 180 stupnjeva.


Nakon što se keksi ohlade, rastopite čokoladu za kuhanje na pari. Zatim svaki keks umočite gornjom stranom u čokoladu i odmah pospite šarenim mrvicama ili nasjeckanim lješnjacima.



Recept poslala čitateljica Suzana Štrk