Bakini keksi

Mali, slatki keksići i još k tome preliveni čokoladom. Njam, njam!

Sastojci

25 dag brašna

10 dag margarina

12 dag šećera u prahu

1 jaje

1 žlica praška za pecivo

mljevene lanene sjemenke

čokolada za kuhanje

mrvice za posipanje

nasjeckani lješnjaci

Priprema

Maslac ostavite na sobnoj temperaturi da omekša. Sve sastojke stavite u zdjelu i umijesite tijesto. Mijesite tijesto dok se smjesa ne počne odvajti od stjenki zdjele. Rukama oblikujte male kuglice pa ih spljoštite dlanovima. Slažite u lim za pečenje i pecite oko 10 minuta na 180 stupnjeva.

Nakon što se keksi ohlade, rastopite čokoladu za kuhanje na pari. Zatim svaki keks umočite gornjom stranom u čokoladu i odmah pospite šarenim mrvicama ili nasjeckanim lješnjacima.

Recept poslala čitateljica Suzana Štrk

Preporučujemo

Pročitajte i:

brownie s batatom, datuljama, bez brašna

Sočni brownie s batatom i datuljama, ali bez brašna

Ako imate problema s glutenom ili vam se dopada ideja da iz kolača izbacite brašno,…

recept za kekse od banane i zobenih pahuljica

Hrskavi, zdravi i super jednostavni keksi od samo dva sastojka

Napravite ove jednostavne kekse i to samo od dva bazična sastojka. Zdravi su, bez puno…

Palačinke iz pećnice? Zašto ne? Brzo se spremaju i prepune su različitih okusa

Pečenje palačinki je uvijek zabavno - klinci skakuću oko vas dok ulijevate smjesu u tavicu…

recept za muffine s bundevom i cokoladom

Za Halloween s djecom napravite muffine s bundevom i čokoladom

Vrijeme je izrezivanja bundeva pa one izrezane komade koje ste mislili baciti radije iskoristite za…