riblja rolada

Riblja rolada

Sastojci:

  • Argeta pašteta od tune: 190 g
  • jaje: 1 kos
  • sjemenke suncokreta ili lana
  • nasjeckane crne masline: 6 kom
  • nasjeckane zelene masline: 6 kom
  • nasjeckani češnjak: 1 žličica
  • tijesto za roladu: 2 lista
  • repovi račića (zamrznuti ili svježi): 300 g
  • svježi peršin: 1 žličica
  • svježa crvena paprika: 50 g
  • sol

Priprema:

Papriku narežite na sitne kockice. Zamrznute repove isplahnite vrućom vodom. Paštetu pomiješajte s maslinama i peršinom. Tijesto postavite na vlažnu kuhinjsku krpu, namažite polovicom pripremljenog nadjeva i pospite jednim dijelom paprika i rakova. Rubove presavijte i napravite ne predebeli rub. Nadjevom napunite i drugi list tijesta. Oba premažite jajetom i pospite sjemenkama suncokreta i lana te solnim cvijetom. Pecite 35 minuta na 180 °C. Poslužite kao topli ili hladni obrok uz čašu bijelog vina. Savjet Umjesto sjemenki možete upotrijebiti i sir.

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

quiche sa kozjim sirom, rikulom i rajcicama

Quiche s kozjim sirom, rikulom i rajčicama

"Baš je ukusno!", sigurno će vam reći vaši gosti kad im servirate ovaj jednostavan i…

Domaći sok od naranči i mrkve

Ovaj recept za savršeni domaći osvježavajući napitak vrlo je jednostavan. Sve što vam treba za…

Pizzete s rajčicom

Vole li vaša djeca pizzu, zgodne, male pizzete će im se sigurno svidjeti još više

Punjene pečene paprike

Pečene paprike su izvrsne na salatu, a punjene su još bolje. Tim više što se…