Neodoljive izgledom i okusom: proljetne ruža tortice

Tortice su jako jednostavne za pripremu a rezultat je vrhunski. Napravite samo biskvit i kremu, poigrate se malo s bojama i dekoracijom da im udahnete živost i dobijete brze i fine kolačiće, te ste spremni okusima i vizualno osvojiti i zadiviti one koji će ih degustirati

Sastojci

Biskvit

* 3 žutanjka

* 10 dkg šećera

* 8 dkg maslaca/margarina

* 20 dkg brašna

* 2 žlice kakaa

* 2 dcl mlijeka

* 1 vanilin šećer

* 1 prašak za pecivo

Žutanjke i šećer pjenasto izmiksajte.
Dodajte otopljeni maslac, kakao, mlijeko i vanilin šećer pa opet izmiksajte.
Na kraju u smjesu umiješajte brašno i prašak za pecivo pa izmiješajte žlicom.

Pećnicu upalite i zagrijte na 180°C.
Kalup namastite ili obložite papirom za pečenje pa na papir ulijte smjesu za biskvit.
Smjesu ravnomjerno rasporedite i kalup stavite u pećnicu.

Pecite 10-tak minuta (provjerite da li je biskvit gotov čačkalicom, ako se ništa ne hvata za čačkalicu to je to). Izvadite biskvit iz pećnice, preokrenite ga iz kalupa, odstranite papir za pečenje i vratite u kalup da se ohladi dok pripremate kremu.

Proljetne ruža tortice 3

Krema

* 4 dcl mlijeka

* 6 žlica brašna (punih na vrh)

* malo ruma

* 20 dkg šećera u prahu

* 250 g maslaca/margarina (sobne temperature)

* 3 rebra bijele čokolade

Od 4 dcl mlijeka dio mlijeka odvojite pa u njega dodajte brašno i izmiksajte.
Preostalo mlijeko stavite na vatru i zagrijte.
U kipuće mlijeko dodajte smjesu brašna i mlijeka pa tako kuhajte sve dok se ne zgusne.
Stavite kremu na hlađenje.

U hladnu kremu dodajte malo ruma (prema želji), šećer u prahu, maslac sobne temperature i otopljenu bijelu čokoladu te dobro izmiksajte da se sve namirnice povežu.

Kad ste pripremili biskvit i kremu, vrijeme je za izradu i dekoriranje tortica no najprije trebate izrezati biskvit okruglim izrezivačima različitih veličina.

Proljetne ruža tortice 4

Slaganje i dekoriranje tortica

Za ove tortice trebati ćete biskvit izrezan u kolutove i to u dvije veličine, jednu veću i jednu manju.

U kremu dodajte rozu boju, bilo u gelu ili onu u prahu i izmiksajte da dobijete željenu nijansu.

Slaganje tortica

Na dno stavite okrugli biskvit većeg promjera.

Na biskvit špricom ili vrećicom za ukrašavanje nanesite kremu u obliku malih volančića.

Na kremu lagano utisnite biskvit manjeg promjera.

Na manji biskvit ide zadnji sloj kreme, također nanesen u obliku nepravilnih volančića.

Kao šećer na kraju, tortice ukrasite ružama.

U slast!

Proljetne ruža tortice 2

Preuzeto sa stranice: http://happinessishomemade95.blogspot.com/

Recepte osmislila, pripremila i fotografirala: autorica bloga Happiness is homemade Emina Bistrović

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Losos sa špinatom

Losos je bogat proteinima, omega-3 masnim kiselinama te…

Domaći sok od naranči i mrkve

Ovaj recept za savršeni domaći osvježavajući napitak vrlo…

Šareni cupcake-ovi

Žuti, zeleni, plavi, ružičasti, tirkizni, ljubičasti ili snježno…

Medaljoni s mozzarelom

Imate li u hladnjaku svinjeće medaljone, mozzarelu i…

Pročitajte i:

Složenac od oslića

Donosimo recept čija je količina prilagođena jednom prosječnom djetetu predškolskog uzrasta

recept za one pot pasta s povrcem i kokosovim mlijekom

Jeste li već čuli za One pot pasta? U loncu odjednom kuhate tjesteninu s povrćem u kokosovom mlijeku

Kad kažemo 'One pot pasta' ili u prijevodu 'Tjestenina i sve ostalo odjednom i u…

popeci od batata s guacamole umakom

Popečci od batata s guacamole umakom

Klinci vole popečke. Ovi od batata su lagano slatkastog okusa, a uz guacamole umak savršen…

recept za sočni i mekani kolač od šljiva

Sočni i mekani kolač sa šljivama za prste polizati

Stigle su šljive, a sa njima i ljetne delicije. Danas ne radimo knedle, već sočan…