Krema od kestena

Jesen donosi bogatstvo plodova, voća i povrća. Kesteni su samo jedan od razloga zašto uživamo u ovom godišnjem dobu. Zahvaljujući profinjenom desertu od kestena, užitak će biti još veći

Sastojci

  • 250 oguljenih kestena
  • 350 ml mlijeka
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 mahuna vanilije
  • 1 žlica kakaa (najbolje kvalitete)
  • 250 g slatkog vrhnja

Priprema

  1. Oguljene kestene stavite u posudu, potom dodajte mlijeko, vaniliju i kuhajte dok ne omekšaju.
  2. Ocijedite ih u cjedilu, uklonite mahunu vanilije pa kestene izmiksajte sa šećerom i 1 žlicom vrhnja. Dodajte kakao.
  3. Stucite slatko vrhnje i dodajte ga kestenima. Kremu od kestena raspodijelite u posudice i poslužite

Tekst: Čarolija okusa, rujan 2015.

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Losos sa špinatom

Losos je bogat proteinima, omega-3 masnim kiselinama te…

Domaći sok od naranči i mrkve

Ovaj recept za savršeni domaći osvježavajući napitak vrlo…

Šareni cupcake-ovi

Žuti, zeleni, plavi, ružičasti, tirkizni, ljubičasti ili snježno…

Medaljoni s mozzarelom

Imate li u hladnjaku svinjeće medaljone, mozzarelu i…

Pročitajte i:

Grah na marsejski

Sadržaj: po 2 limenke crvenog i bijelog graha (po 425 ml) ½ vezice bosiljka 4…

Speculaas keksi bez 'problematičnih' sastojaka

Počinje nova sezona pečenja blagdanskih keksića! Omiljeni keksi puni mirisnih začina u ovom su izdanju…

Jesenski kolač

Sastojci za tijesto: 42 g svježeg kvasca 100 g šećera u prahu 500 g glatkog…

Kolač od marelica s bobičastim voćem i mrvicama

Sastojci za tijesto: 200 g rastopljenog maslaca 200 g smeđeg šećera 220 g glatkog brašna…