Krema od kestena

Jesen donosi bogatstvo plodova, voća i povrća. Kesteni su samo jedan od razloga zašto uživamo u ovom godišnjem dobu. Zahvaljujući profinjenom desertu od kestena, užitak će biti još veći

Sastojci

  • 250 oguljenih kestena
  • 350 ml mlijeka
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 mahuna vanilije
  • 1 žlica kakaa (najbolje kvalitete)
  • 250 g slatkog vrhnja

Priprema

  1. Oguljene kestene stavite u posudu, potom dodajte mlijeko, vaniliju i kuhajte dok ne omekšaju.
  2. Ocijedite ih u cjedilu, uklonite mahunu vanilije pa kestene izmiksajte sa šećerom i 1 žlicom vrhnja. Dodajte kakao.
  3. Stucite slatko vrhnje i dodajte ga kestenima. Kremu od kestena raspodijelite u posudice i poslužite

Tekst: Čarolija okusa, rujan 2015.

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Losos sa špinatom

Losos je bogat proteinima, omega-3 masnim kiselinama te…

Domaći sok od naranči i mrkve

Ovaj recept za savršeni domaći osvježavajući napitak vrlo…

Šareni cupcake-ovi

Žuti, zeleni, plavi, ružičasti, tirkizni, ljubičasti ili snježno…

Medaljoni s mozzarelom

Imate li u hladnjaku svinjeće medaljone, mozzarelu i…

Pročitajte i:

recept za juhu od špinata i kokosovog mlijeka

Prekrasna juhica od špinata i kokosovog mlijeka

Kad želite djeci ponuditi nešto na žlicu, a lagano, odlučite se za ovu juhicu od…

recept za raviole sa špinatom i sirom u umaku od rajcice

Domaći ravioli sa špinatom i sirom u umaku od rajčice

Ima li bolje? Pripremati ih možete s klincima, dobit ćete ukusno i domaće jelo, a…

recept za cheesecake s avokadom

Fenomenalni cheesecake s avokadom

Svi ljubitelji avokada sad će doći na svoje. Umjesto da ga stavite na kruh ili…

recept za losos u zaciskom bilju pecen u masnom papiru

3 recepta za sočnu i mekanu ribu, meso i povrće umotane u paketiće od papira

Prilikom pečenja u smotuljku iliti škartocu sve meso, riba i povrće ostaju osobito sočni i…