Koje dijete ih ne bi sa slašću pojelo kad su tako mirisni i smotani

Sastojci


500 g odrezaka od svinjetine


200 g pršuta


300 g riže


200 g graška


sol, papar



Priprema


Tanke odreske od svinjetine prvo nasolite i popaprite po vlastitom ukusu, ali pazite pri tome da će i pršut dati dodatnu slanoću. Posložite ih na ravnu plohu i na svaki od njih pojedinačno posložite pršut. Zatim ih zamotajte i stegnite pomoću čačkalice koje ste naboli na svakih 3-5 cm. Zatim zamotano meso izrežite tako da režete po sredini između 2 čačkalice. Dobit ćete malene pužiće. Peci te ih na tavi, a kad se meso već malo ispeće možete skinuti čačkalice i nastaviti peći, kako bi se sa svake strane ravnomjerno ispeklo. Kao prilog uz ovo jelo odlično će odgovarati riža i grašak.









Recept poslala čitateljica Suzana Štrk