Sastojci:
- oko 200 g špinata
- 1 ljutika
- 20 g maslaca
- 20 g brašna
- 300 ml mlijeka
- sol, papar
- naribani muškatni oraščić
- 1 vezica vlasca
- 12 listova tijesta za lazanje
- 500 g dimljenog lososa (ploške)
- 50 g sira (gaude)
PRIPREMA:
- Operite špinat pa ga nasjeckajte. Oljuštite ljutiku, narežite na kockice pa propirjajte na maslacu. U tome popržite brašno uz stalno miješanje.
- Umiješajte mlijeko te kuhajte 5 minuta. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Narežite vlasac na kolutiće pa umiješajte.
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Zakuhajte dosta slane vode. Skuhajte tijesto za lazanje prema uputama na pakiranju, a 30 sekundi prije kraja kuhanja dodajte špinat.
- Slažite ocijeđeno tijesto i špinat naizmjenično s dimljenim lososom i umakom u kalup za složenac. Završite s umakom. Pospite sirom te pecite 5 minuta.
Tekst:kuhaj.story.hr
Foto: Profimedia
7 načina kako bebi pomoći kod zatvora: Ako je stolica jako tvrda, u malim kuglicama, evo što trebate činiti
10 životnih lekcija koje možete dobiti od svoga dvogodišnjaka
Baby Lasagna objavio slikovnicu: Priča o predivnom prijateljstvu s jednookim ljubimcem
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes
Majčino mlijeko boje jagode: Mama pokazala što stoji iza ovog fenomena