Ne tako davno, u vrijeme Jugoslavije, djeca su više boravila na zraku, u prirodi i manje su jela nezdravu hranu. Odnosno gotovo ju uopće nisu jela, jer ju nisu imala gdje kupiti. Na stolovima naših baka i djedova, ali i roditelja uglavnom su se nalazila ovakva jednostavna jela koja su zaslužna za zdravlje cijelog organizma. Isprobajte ih!

Slatki kupus bez mesa

Ovo zdravo varivo dobit ćete dinstanjem i kuhanjem kupusa u vodi. Da bi bio ukusniji dodajte mu i drugo povrće kao što su mrkva, paprika, bijeli luk, rajčica i peršin.

Stari kruh umočen u vrhnje

Ovo jelo idealno je za doručak ili večeru. Natrgajte kruh na komadiće i uronite ih u vrhnje ili jogurt.

profimedia-0656888188.jpg
Profimedia 

Jabuke u šlafroku

Kolutove jabuka umočite u smjesu za palačinke i pržite na vrućem ulju, zatim pospite šećerom u prahu.

Grah varivo

Grah je dovoljno kaloričan i pun bjelančevina tako da mu meso uopće nije potrebno. Ovo varivo kuha se sa paprikom, mrkvom i lukom.

shutterstock_366860534.jpg
Shutterstock 

Restani krumpir

Popržite luk, dodajte kuhani krumpir, izgnječite ga i začinite s mljevenom paprikom, soli i paprom.

Kruh, svinjska mast i mljevena paprika

Nekad davno nije bilo Nutelle stoga su naši djedovi i bake, ali i roditelji na kruh mazali svinjsku mast.

Pohani kruh

Umjesto da za doručak ili večeru jedete suhomesnate proizvode pune aditiva, napravite pohani kruh i popijte jogurt. Izmutite jaja, u njih stavite kruh i prebacite ga na vruću tavu s malo ulja.

shutterstock_1798469740.jpg
Shutterstock 

Izvor: Stil.rs