Naš prijedlog za ljetni obrok su popečci od tikvica, koji su ukusni i hladni, a idelani su za slani zalogaj na plaži, uz to nisu zahtjevni niti za pripremu.

shutterstock_2068934102.jpg
Shutterstock 


Sastojci:

  • 3 manje tikvice ili 2 veće
  • jedno jaje
  • 500 g svježeg kravljeg sira
  • 2 velike šalice zobenih pahuljica
  • pola vrećice parmezana
  • prezle
  • začini po želji
  • kokosov maslac. mast  ili ulje za pečenje, po želji

Priprema:

Naribajte tikvice, posolite ih i pustite da odstoje 15-ak minuta kako bi otpustile vodu. U posudi umiješajte jaje, sir, tikvice, parmezan, začinite i dodajte zobene pahuljice, također pustite da smjesa odstoji 10-ak minuta. Smjesa će biti ljepljiva, ali dovoljno kompaktna da možete formirati popečke. Ako vam se čini prerijetka, dodajte još zobenih pahuljica.

Od smjese oblikujte popečke i svaki prije pečenja uvaljajte u krušne mrvice. Pecite na kokosovom ulju, ulju ili svinjskoj masti, prema želji, dok ne dobiju zlatno-žutu boju... Dobar tek!