Hoću li i ja moći dobiti svoju bebu?

Zagrepčanka Vanja poslala nam je priču o svojoj želji za bebom i o svemu što prolazi da bi tu želju ostvarila, a i o strahovima vezanim uz novi zakon koji regulira medicinski potpomognutu oplodnju.

Kako smo krenuli po našu bebu…

Ima tome dosta kako smo se upoznali, pa zaljubili, pa vjenčali i jednoga dana shvatili da ne možemo ostvariti ono što većina parova želi, imati dijete.

Kreneli smo doktorima, jednom, drugom, trećem. Tako smo stigli na Vuk Vrhovec upoznali predivne ljude koji su odlučili zajedno s nama riješiti naš problem i pomoći nam da postanemo tata i mama. Tako smo polako sjedeći u čekaonici saznali za brdo problema koji muče sve parove oko nas koji imaju isti cilj i želju.

Iza nas su dvije stimulacije od kojih je jedna završila trudnoćom koja se nažalost nije uspjela održati do kraja. Preživjeli smo sve naše propale pokušaje. Priroda baš i nije na našoj strani kao ni naše godine.

Danas imam 40 godina i smatram da nisam stara. Ali početkom ljeta po prvi put su me naljutile izjave nekih ljudi da to što mi pokušavamo nije uredu da ubijamo nerođenu djecu, da djeca rođena iz takvih postupaka su ovakva i onakva. Činjenice su sljedeće da ne postoji zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji (MPO), da se na red za postupak čeka i preko godine dana.

Mi želimo samo jedno postati mama i tata, želimo nekome prenjeti naše znanje, našu ljubav.

Nas dvoje se volimo isto kao i onda kada smo to prvi put shvatili i ljuti smo kada nam netko kaže da to što radimo nije moralno, da smo stari i da nemamo pravo postati roditelji zbog toga. Da će naša dijete biti drugačije od drugih. Kada sam odlučila da stanem i da ne idem dalje onda mi je moj doktor rekao sljedeće. "Vanja, što da vam kažem mene je moja majka rodila sa 43. godine".

I zato sam danas osnovala grupu na Facebooku vezano uz to. Iskreno sve što želim da dobijemo pravo ostvariti svoje snove. I usprkos stavovima koji nisu na našoj strani i vrijeđanjima koje smo danas doživjeli mi ćemo i dalje voditi svoje bitke da dođemo do onoga što želimo.

Vaša Vanja koja će jednoga dana biti mama.

Pročitajte i:

ljubavni par u šetnji

Želite bebu, no je li to zbog koronavirusa pametno? Kome se preporučuje pričekati bolja vremena?

U Americi su liječnici zbog koronavirusa već tražili obustavu većine tretmana medicinski potpomognute oplodnje, a…

Rani simptomi trudnoće

Bilo bi savršeno kada bi žena mogla biti sigurna da je trudna čim se spoje…

Planirate trudnoću? Koje preglede prije toga morate obaviti?

Najbolja prenatalna skrb započinje mnogo prije začeća, pa ako planirate trudnoću, trebali biste obaviti nekoliko…

Sindrom hiperstimulacije jajnika (OHSS), simptomi i prevencija

Sindrom hiperstimulacije jajnika ozbiljna je komplikacija u liječenju neplodnosti koja može pogoditi žene koje uzimaju…