Luna jogom do željenog djeteta

Joga nije samo za opuštanje – određenim vježbama pripisuje se i pozitivan utjecaj na plodnost. Kako to postići, pročitajte ovdje.

Što je Luna joga?

Luna joga obuhvaća opuštanje, disanje, jogu i ritmičke vježbe iz različitih kulturnih krugova. Blagim vježbama pripisuju se brojni pozitivni učinci: reguliraju funkciju organa oko bokova, oslobađaju od stresa i svakodnevnih tegoba te potiču cirkulaciju u predjelu donjeg trbuha. K tome mogu pridonijeti jačanju područja oko zdjelice, a mogu i intenzivirati senzibilnost za vlastito tijelo.

Tako nam Luna joga pruža mogućnost da utječemo na zdravlje organizma. Mnogi su stručnjaci za jogu uvjereni da uz pomoć ovih tehnika žene mogu djelovati na vlastiti ciklus i regulaciju hormona te stimulirati snage za samostalno liječenje.

Ali Luna joga nije prikladna samo za žene. Redovito vježbanje povećava i plodnost muškaraca tako da poboljšava kvalitetu spermija. Muškarac bi doduše za to trebao tri mjeseca svakodnevno vježbati.

Odakle potječe Luna joga?

Sedamdesetih godina izraelska je fizioterapeutkinja Aviva Steiner razvila program vježbi kojim bi se moglo utjecati na plodnost. Adelheid Ohlig, dugogodišnja učenica Avive Steiner, svoja je znanja o klasičnoj jogi i ritualima plodnosti pranaroda uklopila u taj sustav, i tako je nastala Luna joga.

Koji su učinci Luna joge?

Adelheid Ohlig je uvjerena da redovite vježbe – najbolje 20 minuta dnevno u isto vrijeme – mogu utjecati na ovulaciju i menstruaciju time što ublažuju bolove i predmenstrualne poremećaje. Ohlig smatra da se do željenog djeteta može doći vježbama disanja koje pospješuju opskrbu organizma kisikom, što pak potiče hipofizu na stvaranje hormona. I opuštajuće djelovanje joge ide u prilog želji za djetetom. Pa poznato je da stres utječe na plodnost.

Opuštajuća joga pozitivno utječe na plodnost

Drugi pozitivni učinci, primjerice smanjivanje cisti i mioma te poboljšane vrijednosti Papa testa, spominju se doduše u kontekstu Luna joge, ali znanstveno nisu dokazani.

Pročitajte i:

par sretan zbog trudnoće

15 ranih znakova trudnoće

Ovi znakovi, i prije testa za trudnoću, mogu nagovijestiti lijepe vijesti

Paris Hilton

Bogatašica spremna za ulogu majke! Odlučila zamrznuti jajne stanice

Sve se više žena, među kojima je i Paris Hilton, odlučuje na ovaj način pohrane…

žena koja ne može zatrudnjeti zbog sindroma hiperstimulacije jajnika

Što morate znati o sindromu hiperstimulacije jajnika?

Žene koje ne mogu ostvariti željenu trudnoću uzimaju lijekove za stimulaciju jajnika, no oni ponekad…

nepoldnost je sve veći problem parova današnjice

Nije samo biološka dob kriva za neplodnost! Evo koje biste svakodnevne navike trebali promijeniti!

Pušenje, pretilost, izlaganje testisa visokoj temperaturi, unos pesticida i hormona hranom i, dakako, stres u…