Taj čudesan dječji nered

Kad ste odlučili imati djecu, nitko vas nije obavijestio koliko nereda ona mogu napraviti, zar ne?... I to u rekordnom vremenu.

Dok se niste ostvarili u ulozi roditelja, za pospremanje kuće vam je bilo potrebno sat vremena. Međutim, kada vam se ta mala bića pridruže, čišćenje postaje svakodnevni posao…

Gomila prljave odjeće

Bebe ne mogu hodati, govoriti, niti se znaju igrati, ali ipak vrlo lako naprave kaos. Ova malena bića rade ogroman nered, a odjeću mogu uprljati i nekoliko puta dvevno. Dječica prljaju ne samo svoju, već i garderobu svakoga tko im se nađe na putu.

Zidovi

Kada dobijete dijete, morat ćete naučiti biti brzi kada je mijenjanje pelena u pitanju. Tko bi rekao da će vam čišćenje dječjeg urina sa zidova postati svakodnevna obveza?

Tajanstveni obrisi na prozorima

Kako djeca rastu, njihov nered se drastično mijenja. Dok puze, kaos očekujte na podu, ali prava zabava počinje kad počnu hodati. Zaboravite na čiste prozore, oni su vašoj djeci mjesto za otiske prstiju, ljubljenje svog odraza, lijepljenje balica…

Prljavština nekad postane hrana

Prvo pravilo pospremanja glasi: Očisti, pre nego što dijete prljavštinu pojede. Mrtve bubice, mrvice hrane na podu i blato dječici ponekad izgledaju vrlo ukusno. Bolje ne odugovlačite s brisanjem podova i prozora, kakose ne biste morali zavlačiti ruke u ta mala usta puna oštrih zubića.

Umjetnička djela

Kod djece je kreativnost vrlo izražena. Međutim, može se desiti da bojice i plastelin, vašem malom umjetniku bolje izgledaju na zidu, nego na papiru.

Mamin mali pomoćnik

Djeca često oponašaju svoje roditelje, te očekujte da će upravo to raditi dok čistite ili sređujete dom. Ova njihova dobra namjera da pomognu, često završi katastrofalno.

Ljigavci

Svi smo upoznati s ovim čudnim stvarima koje se ubrajaju u igračke. Nekada ih je vrlo teško odlijepiti sa zidova, a dječica ih vole po istim i razmazivati, iako to nije primarna namjena ove “zanimljivie” igračke.

Igračke sa sitnim dijelovima

Majke moraju zaista razviti vještinu multitaskinga. Skupljanje sitnih kockica i klikera i briga o tome da na iste ne stanete, ponekad je nemoguća misija.

Uspomene iz dječjih pustolovina

Ako s djecom organizirate piknike, nemojte da vas začudi pronalazak lišća, glista i ostalih čarolija koje bi mogle biti interesantne vašim mališanima.

Pubertet

Možda ste na kratko pomislili da nered nestaje kada vaša djeca porastu, ali budite sigurni da griješite. Stvari poslije treninga rijetko završe tamo gdje im je mjesto, garderobu možete naći uglavnom na podu, a kupaonicu nakon njihovog tuširanja, dobro razmislite želite li posjetiti.

Izvor: Good Housekeeping

Foto: Profimedia

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

unuka s bakom i djedom u kuhinji

Novo istraživanje dokazalo: za pretilost djece krivi su bake i djedovi!

Bez obzira na različite kulture, bake i djedovi…

djeca, mobiteli i socijalne vještine

Mit ili istina? Štete li mobiteli i tableti razvoju socijalnih vještina u djece?

Znanstvenici su uspoređivali vještine današnje djece s društvenim…

Pročitajte i:

uši i gnjide u kosi

Kad se u kosi pojave uši, već je kasno! Kako preventivno djelovati protiv ovih nametnika?

Postoje raznovrsna sredstva za uništavanje ili mehaničko uklanjanje ušiju i gnjida, poput šampona te mehaničkih…

dijete jede samostalno i zvače hranu

Povezanost žvakanja hrane i razvoja govora kod djece

Žvakanje hrane jedna je od predgovornih vježbi, a kad je dijete spremno za tu vještinu,…

prazni dječji vrtić zbog koronavirusa

Emotivno pismo odgajateljice: 'Pamtim osmijeh svakog djeteta. Koronavirus neće uništiti čar ovog poziva!'

Zrinka Bakić, odgajateljica iz splitskog dječjeg vrtića Hugo, poslala nam je emotivno pismo kojim svjedoči…