Snažna alergijska reakcija na dječji set za šminkanje

Ova priča započela je otvaranjem seta za šminkanje, a završila je naprasno u bolnici. Što se dogodilo opisala je majka jedne trogodišnjakinje na svojoj Facebook stranici i upozorila tako gotovo 200 000 roditelja na moguće opasnosti make-up seta za djecu

"Trebalo je samo 24 sata da se našoj potpuno zdravoj djevojčici cijelo tijelo osipa crvenim, gorućim osipom koji svrbi, a oči nateknu", napisala je Kylie Cravens iz Georgetowna Illinois na svom Facebboku. "Danima nije mogla gotovo ništa jesti, jer su joj usnice bile natečene i pune mjehurića". Fotografije njezine djevojčice pokazale su koliko je reakcija bila jaka i ozbiljna.

Kako je majka opisala, kupila je set za šminkanje za djecu i dala ga djetetu ne sluteći što će se dogoditi. Alergijska reakcija je bila toliko snažna da je dijete završilo u bolnici. Navodno je set u sebi sadržavao šest kemikalija koje mogu izazvati alergijske reakcije. Na jednu od njih reagirala je njezina djevojčica.

Priču su roditelji odlučili podijeliti na Facebooku jer su smatrali vrlo važnim da upozore sve roditelje na veći oprez kod kupnje igračaka i što se može dogoditi ako o tome ne vode računa.

Svakako je pouka ove priče da roditelji prije kupnje trebaju dobro pročitati deklaracije, provjeriti datum isteka proizvoda, posebice kod dječje šminke, labela, ruževa, lakova za nokte, na bojama za crtanje po tijelu, parfemima i sl. – odnosno na svemu što se nanosi na kožu. Dakako uvijek vrijedi i upozorenje da valja kupovati u provjerenim trgovinama te izbjegavati “jeftine” proizvode bez oznaka kvalitete.

Sada se djevojčica, na sreću, već oporavlja i najvažnije, iako još malo svrbi, osmijeh je ponovno na njezinom licu.

Izvor: Facebook.com

Tagovi:

Vezano uz temu

Što alergični na ambroziju ne bi smjeli jesti?

Tijekom perioda intenzivne cvatnje ambrozije, oni kojima to…

Zaštita najmlađih od krpelja i komaraca

Unatoč prevenciji dogodit će se da vaše dijete…

Pročitajte i:

'Ova vještina najučinkovitije mijenja mnoga dječja nepoželja ponašanja!'

Svi se, a osobito naš školski sustav, previše oslanjamo na kvocijent inteligencije. Kad se suočimo…

Prenesite djeci pravu čar darivanja!

Jako je važno pokazati djeci kako se daruje od srca, najbolje vlastitim reakcijama na primljeni…

Kako naučiti dijete da se ispravno postavi u sukobu i zauzme za sebe?

Vrlo je važno naučiti dijete da se postavi kada je ugroženo

djeca u vrtiću

Nećete vjerovati kako se mogu promijeniti uvjeti u vrtiću

Mališanima u vrtiću sada je konačno toplo!