Radosnice svih vrsta za koje sami birate dizajn

Rođenje djece i njihov rast naši su najveseliji trenuci u životu pa zašto ih ne bismo zabilježile u posebnu knjigu uspomena kojoj ćemo se moći vraćati kada oni odu na fakultet ili pokazivati svojim unucima kada nas naša djeca njima podare? Takvu posebnu knjigu imala je većina nas. Knjiga je nosila naziv koji joj zaista pristaje i koji je zadržala do danas – Radosnica. No ove koje predstavljamo ipak su drugačije od standardnih!

Iako u knjižarama možemo kupiti nekoliko vrsta radosnica, mlada diplomantica računovodstva i financija, s istaknutom crnom za kreativnost i grafički dizajn, otišla je korak dalje i osmislila personalizirane radosnicama s vašim fotografijama i imenom vašeg djeteta koje postaje glavni junak/junakinja čarobne priče o odrastanju.

Radosnice s bebinom fotografijom i prvim otiscima dlana i stopala apliciranim na koricama knjige

Daria Markić je nakon osam godina radnog iskustva u prodaji, računovodstvu i grafičkom dizajnu, odlučila pokrenuti vlastiti obrt i proizvoditi personalizirane unikatne knjige za djecu i odrasle, pod brandom prigodnog naziva Magical Book Lab. Daria ističe: Želim svojim personaliziranim knjigama uvesti novitet na pomalo ustaljeno tržište. Samoj izradi posvećujem potpunu pažnju i ljubav, što vidim da moji kupci osjete zbog pozitivnih komentara i oduševljenja nakon kupnje knjiga. U mom malenom laboratoriju knjiga, kupac je kralj koji sam bira dizajn i stil naručene knjige.

U Darijinom Magical Book Labu, osim personaliziranih Radosnica za djecu do prve godine života, u ponudi možete pronaći još i one za vrtićko doba, u verzijama za curice i dečke. Tekstove i potpuni dizajn svojih knjiga Daria osmišljava sama. Riječ je o priči o odrastanju djeteta osmišljenoj u stihovima s praznim crtama za nadopisivanje sadržaja. Tako radosnica uključuje važne detalje iz djetetova života koje ostale knjige takvih tematika ne pokrivaju. Na primjer, razdoblje upoznavanja roditelja, kako je tata zaprosio mamu, koju sam novu mediteransku hranu probao/la na moru, uz popratna mjesta za lijepljenje prvog ubranog cvijeta, narukvica iz rodilišta, skupljenih školjki s plaže… Knjiga nudi i vrlo maštovit pregled rasta djeteta putem ostavljanja otisaka prstića na predviđena mjesta unutar knjige i upisivanja datuma.

 


Korice knjiga koje Daria ima u ponudi raznovrsnih su materijala, uključujući tvrdi uvez sedefnog ili srebrnog odsjaja, zatim divne platnene korice raznih boja ili vrlo zanimljive visokokvalitetne sjajne na koje se osim fotografije djeteta apliciraju i prvi otisci rukice i nogice.

Posebnu čar svojim unikatnim knjigama Daria je dodala apliciranjem djetetova imena i prezimena 3D printom na korice. I papir unutar knjiga je zanimljiv i pažljivo biran – vodootporan je i periv, što je vrlo zgodna činjenica uzimajući u obzir moguće prolivene sokiće ili kašice.

Book Moje vrtićko doba prati život djeteta kroz 56 strana, od navršene 1. godine i polaska u vrtić do prvih dana osnovne škole. Koncipiran je po godinama vrtića kako bi na kraju ispunjavanja knjige bio vidljiv razvoj i napredak djeteta te promjene interesa, kao i razvitak kreativnosti u dijelovima predviđenim za samostalno crtanje.
Korice se personaliziraju u potpunosti po željama klijenta, na raspolaganju su različite vrste materijala iz ponude, a na koje se apliciraju fotografije, 2D ili 3D tekst te ilustracije.
Darujemo jednu radosnicu Moje vrtićko doba mami ili tati koji se prvi prijave na naš mejl: urednistvo@roditelji.hr i ostave svoje podatke (ime, prezime, broj mobitela, ime djeteta i dob) i koji žele pratiti fotografijama, djetetovim crtežima i zanimljivostima djetetov razvoj u vrtiću. Među mnoštvom fotografija skrivenih u računalu i mobitelu, neka postoji bar jedna knjiga koju ćete zajedno s djetetom moći listati s njegovim fotografijama i radovima i nadopunjavati je.
___________
Dobitnica je Dunja Tomić iz Zagreba!

Tekst: I. T., Magical Book Lab
Foto: Vesna Mrvelj

Tagovi: ,

Pročitajte i:

dijete plače

Što su tako osjetljivi? Kad svaki pokušaj discipliniranja klinca završava burnom emotivnom reakcijom

Discipliniranje osjetljive djece nekad se može činiti velikim teretom, ali ako primijenite ove trikove, moći…

dijete grize

Moj klinac grize sve oko sebe! Imate li vi ovakav problem s djetetom?

Kako bi ispoljila svoje nezadovoljstvo i frustracije jasličari, ali i neka djeca vrtićke dobi pribjegavaju…

dijete i tantrum

Tantrume je ipak bolje spriječiti: Savjetujemo vas kako izbjeći 'triger' situacije!

Kada roditeljima spomenete dječje tantrume, još pogotovo ako imaju često iskustvo s takvim ponašanjem, vjerojatno…

tata čita bebi

Ponovno i opet! Zašto vaše dijete želi da mu stalno čitate istu priču, pjevate istu pjesmicu...

Svaki dan prije spavanja svome 3-godišnjaku morate čitati istu priču? Stručnjaci tvrde da je takva…