kad djeca žele sve igračke u dućanu

Od bagera do barbike – želi sve! Uz ovaj trik izađite iz trgovine igračaka nasmiješeni… i vi i dijete!

„Želim mama!“, viče moja djevojčica pred policom mliječnih proizvoda jer tamo je u njenom dosegu postavljen dječji puding i kolačići, zatim ponovno nastavlja kod police s igračkama, pa na odjeljku s čokoladama i keksima te sve kulminira tantrumom na blagajni gdje je strateški postavljen čitav arsenal slatkiša i igračkica... krešendo za kraj. Možda postoji rješenje za ovakve situacije. Ova majka predlaže jedan trik koji navodno omogućuje da iz trgovine izađete dobre volje i u miru...

Budimo iskreni: volimo taj sjaj u okicama naše djece kad ugledaju i na dar prime savršen dar, ali krenuti u trgovinu igračaka sa saznanjem da će sve od bagera do Barbike željeti odnijeti kući, to nije lako. Naše slatko dijete tako se brzo pretvara u derište, plače, cvili, vrišti dok mi, bespomoćni roditelji, pokušavamo samo što prije istrčati iz trgovine. Da, djeca su egoistična i nemaju granica kad su igračke u pitanju. Ali možda postoji rješenje. Majka Kristina Watts smislila je rješenje i podijelila ga na Facebooku kako bi pomogla svim roditeljima supatnicima!

Kristina je naime uspjela postići da njezina kći sretna stoji pored svoje željene igračke, umjesto da leži na podu, plače i vrišti i radi scenu. Kako? Predložila je kćeri da će ju fotografirati pored njezine igračke i zatim Djedu Božićnjaku poslati tu fotografiju kako bi znao što joj treba donijeti za Božić.

“To je čarobno, Emmie se samo nasmiješi, kaže "cheese", traži da vidi fotografiju, SPUSTI IGRAČKU NA MJESTO I ODE DALJE. Čarolija. Nema suza. Nema tantruma (kod nijedne od nas). I zaboravi na sve te igračke u roku od par minuta.", oduševljeno je objasnila mama Kristina u svom postu.

Sad ste možda pomislili da taj trik djeluje samo u vrijeme Božića, ali moguće je iskoristiti ga i za rođendane pa fotku slati primjerice prijateljima i rodbini. I odjednom roditelji i djeca sretni i zadovoljni napuštaju trgovinu s igračkama…

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

uši i gnjide u kosi

Kad se u kosi pojave uši, već je kasno! Kako preventivno djelovati protiv ovih nametnika?

Postoje raznovrsna sredstva za uništavanje ili mehaničko uklanjanje ušiju i gnjida, poput šampona te mehaničkih…

dijete jede samostalno i zvače hranu

Povezanost žvakanja hrane i razvoja govora kod djece

Žvakanje hrane jedna je od predgovornih vježbi, a kad je dijete spremno za tu vještinu,…

prazni dječji vrtić zbog koronavirusa

Emotivno pismo odgajateljice: 'Pamtim osmijeh svakog djeteta. Koronavirus neće uništiti čar ovog poziva!'

Zrinka Bakić, odgajateljica iz splitskog dječjeg vrtića Hugo, poslala nam je emotivno pismo kojim svjedoči…