Nakon prve uzbudljive slikovnice o neustrašivoj žirafi Suli koja u afričkoj savani traži krdo kojem bi se priključila, u ovom nastavku ona se odvažila putovati do Hrvatske. Postala je slavna i dobila pismo iz zoološkog vrta u Zagrebu da dođe u posjetu. Brzo je spakirala kofere, ali ne zna koliko je dalek put. Pa joj prijatelji pokušavaju pomoći savjetima kako da dođe tamo. Tu se nađe i hvalisavi pilot krokodil Grom koji ima avion i povede je na put. Koliko je Suli ljubazna, hrabra i draga, toliko je Grom bezobrazan, grub i plašljiv. Budući da su izgubili pismo, ne znaju točno kuda idu, pa se po sjećanju voze. Tako prvo navrate u Finsku, pa u Pariz, Veneciju da bi na kraju stigli do Zagreba! Na svakom od tih mjesta jedna im draga životinja pomogne, a na kraju i Grom nauči reći hvala! Simpatične i zabavne rime te duhovite i krasne ilustracije opet ističu izvanrednu priču i daju divan ton ovoj poučnoj slikovnici. Sjajne ilustracije i u ovom nastavku potpisuje Sven Nemet.

zirafa-suli-dobila-je-nastavak-price-pokusajte-je-osvojiti

Izdavač: Profil

Cijena: 79 kn

Skulptura žirafice Suli koju su izradila djeca u Malom domu došetala je i na Interliber kao simbol prijateljstva, različitosti, prihvaćanja i integriranja drugih i drugačijih u društvo. Uskoro će s autoricom Majom nastaviti putovati po radionicama i slati izvještaje s putovanja dječici u Malom domu.

Dva dječja crteža žirafe čije nam fotografije stignu na mejl urednistvo@roditelji.hr s podacima (ime, prezime, uzrast, adresa) osvajaju ovu slikovnicu.

Dobitnici slikovnica su Ana Marčetić iz Zagreba (nacrtao Marko) i Ivka Poljak iz Zagreba (nacrtala Hana)

Tekst i foto: press