Igraonice

10 – 14 sati  Igraonica društvenih igara: Jenga, Pogodi tko, Igra života, Boggle, Trivial Pursuit ....

10 – 14 sati  PlayStation i kompjutorska igraonica –  sportska natjecanja i turniri,

10 - 14 sati    Ping pong – rekreativni program

Radionice

  • Edukativni blok kako koristiti društvene mreže
  • Filmske radionice
  • Želiš li biti u svom filmu?

Imaš ideju za film, želju za glumom u filmu, ili režijom? Na filmskoj radionici radi se sve to,  ovisno o osobnom interesu. Međusobno se djeca druže i upoznaju kroz kreativne dramske vježbe, te rade na stvaranju kratkog filma, ili više njih.

Djeca se upoznaju s posebnim načinom filmskog pisanja – scenaristikom, naučiti razlike i sličnosti među filmskim žanrovima, okušavaju se u stvaranju filmske priče i glume.  Snimanju se može doprinijeti i na razne druge načine – kao kostimograf, scenograf, snimatelj ili tonac. Može se raditi i na filmskoj montaži i postprodukciji.

Voditeljica: Dorotea Vučić, diplomirala je povijest umjetnosti i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Završila je poslijediplomski studij filmske režije i scenaristike na South African School oof Motion Picture Medium and Live Performance u Cape Townu. Njezin studentski rad, kratki film Wamkelekile (2008.) nominiran je za Oscara za najbolji film u kategoriji studentskih filmova, a ušao je i u konkurenciju najjačih festivala kratkog filma.

Tekst i foto: Centar za kulturu Novi Zagreb