Treću godinu zaredom u Trešnji će se održati program Zimski praznici u Trešnji od 3. do 12. siječnja 2020. Program donosi zanimljive i edukativne radionice: baletni kamp Orašar u Trešnji, radionicu Čarolija pripovijedanja bajki te kreativnu radionicu Male ruke mogu sve.

Uz radionicu, maleni posjetitelji Trešnje imat će priliku pogledati najljepšu blagdansku bajku, predstavu Orašar u režiji Paola Tišljarića, koja je u prošloj sezoni odigrana čak 60 puta. Time je Trešnjin Orašar dospio na prvo mjesto ljestvice svih zagrebačkih javnih kazališta po broju gledatelja i izvedbi. Partner produkcije predstave je Lidl Hrvatska.
zimski-kreativno-umjetnicki-program-za-djecu-u-kazalistu-tresnja

Zanimljive radionice

Na baletnom kampu Orašar u Trešnji polaznici će se upoznati s klasikom baletne literature nastale prema priči Orašar i mišji kralj, E.T.A. Hoffmana, koju je uglazbio P. I. Čajkovski, a naučit će elemente koreografije Valcer cvijeća te osnovne baletne tehnike i pozicije, prilagođene njihovom uzrastu. Za upis na radionice nije potrebno predznanje, a uz radionicu polaznici će imati priliku pogledati i predstavu Orašar. Zimski kamp trajat će od 3. do 12. siječnja.

zimski-kreativno-umjetnicki-program-za-djecu-u-kazalistu-tresnja

Radionica Čarolija pripovijedanja bajki omogućit će polaznicima radionice da kroz igranje hrvatskih društvenih igara – Čiri-biri bajka i Story Teller cube isrpičaju svoju vlastitu bajku punu čarolija i izazova. Moći će se uživjeti u uloge plemenitih junaka, mudrih čarobnjaka, vrckavih vila te otkrivati nova mistična mjesta kroz koja će putovati i sakupljati razne čudesne predmete. Bacanjem kockica i slaganjem pločica, kroz zabavu i igru, vježbat će verbalno i emocionalno izražavanje, razvijati maštu i kreativnost, te suradnjom i timskim radom ostvariti osjećaj pripadnosti i zajedništva. Radionica će se održati 4. siječnja.

Kreativnu radionicu Male ruke mogu sve vodit će učiteljica mentorica Iva Zeljko, a održat će se 5. siječnja u bajkovito uređenoj igraonici u Trešnji. Radionica će tematski pratiti čarobnu blagdansku bajku, Orašar, koju će svi polaznici imati priliku i pogledati. Polaznici radionice različitim će tehnikama izrađivati likove iz predstave Orašar, origami i razne božićne ukrase, a sve što na radionici naprave moći će ponijeti kući.

zimski-kreativno-umjetnicki-program-za-djecu-u-kazalistu-tresnja

Više informacija o radionicama i upisima možete pronaći na web stranici kazališta Trešnja.

Foto: Morana Popovčić, Damil Kalogjera

Tekst: press