Zdravi doručak oduševio djecu, roditelje i učitelje

Zdravi doručak organiziran u Osnovnoj školi Matka Laginje i Osnovnim školama Fran Galović te I. Osnovnoj školi Dugave, okupio je više od četiri stotine učenika i njihovih roditelja uključenih u program PETICA - igrom do zdravlja

Cilj Zdravog doručka, organiziranog u sklopu programa Petica igrom do zdravlja, bio je pokazati djeci i roditeljima kako od jednostavnih namirnica pripremiti zdrav i ukusan doručak. Za izradu kreativnih recepata te pripremanja Zdravog doručka bio je zadužen chef Mario Čepek, a osim standardnih namirnica koje se nalaze u svakom kućanstvu, koristio je i zdrave sezonske delikatese, poput čimulica (mladih izdanaka kelja) i jagoda koje se mogu pronaći na tržnicama.

Djecu je oduševila francuska pita "quiche" od integralnog brašna s nadjevom od krem sira i čimulica, Club sendvič s piletinom i rikolom, pjenica od griza s ukuhanim jagodama, te domaći jogurt s hrskavim žitaricama, sušenim i sezonskim voćem i medom. Studenti Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta pripremali su zajedno s djecom šarene, ukusne, voćne "smoothy" napitke, a roditelji i učitelji bili su sretni što se jelo "zeleno" i zdravo.

PETICA_ZDRAVI DORUC¦îAK13

Njumi i Njami donijeli svježe vijesti iz Zdravigrada

Na Zdravom doručku bile su i maskote programa, Njumi i Njami, a donijeli su svježe vijesti iz Zdravigrada i provjerili koliko je gradiva usvojeno tijekom nastavnih satova programa PETICA. Njumi i Njamija je oduševilo bogato znanje koje su djeca pokazala o zdravom tanjuru i zdravim navikama, a nakon toga, igri i veselju nije bilo kraja.

Studenti Kineziološkog fakulteta, suradnici na programu, pripremili su zabavan poligon za vježbanje jer zdrave jutarnje navike uz zdravu prehranu uključuju i tjelovježbu koja, povrh toga, pridonosi dobrom raspoloženju. Tijekom kreativne radionice djeca su usvajala nova znanja, ali i izradila najveći zdravi tanjur na kojem su se našle brojne delicije izvedene raznim tehnikama crtanja.

PETICA_ZDRAVI DORUC¦îAK4

Doc.dr.sc. Darija Vranešić Bender, znanstvena koordinatorica projekta izjavila je kako je ugodno iznenađena odazivom djece i roditelja obuhvaćenih projektom. "Ohrabruju nas pozitivni komentari roditelja, učitelja i djece te smo stoga motivirani za osmišljavanje novih kreativnih pristupa ovoj temi za nadolazeću školsku godinu. Usvajanje zdravih navika kroz igru i veselje osnovna je okosnica programa Petica, a taj pristup pokazao se vrlo učinkovitim i za djecu i za roditelje.", zaključila je doc.dr.sc. Darija Vranešić Bender.

Zdravi doručak prvi je u nizu događanja koja su predviđena tijekom programa Petica - igrom do zdravlja. Još zabavnih zajedničkih trenutaka slijedi!

PETICA_ZDRAVI DORUC¦îAK12

Tekst i foto: promo

Tagovi: , , , , ,

Vezano uz temu

unuka s bakom i djedom u kuhinji

Novo istraživanje dokazalo: za pretilost djece krivi su bake i djedovi!

Bez obzira na različite kulture, bake i djedovi…

djeca, mobiteli i socijalne vještine

Mit ili istina? Štete li mobiteli i tableti razvoju socijalnih vještina u djece?

Znanstvenici su uspoređivali vještine današnje djece s društvenim…

Jude Law

Poznati glumac čeka šesto dijete!

14 godina mlađu partnericu oženio je u tajnosti,…

Pročitajte i:

Stiže velika novost iz redova klaunovadoktora

Po prvi puta djeca na liječenju u bolnicama, ali i ona koja se liječe kod…

trudnica predaje e-Zahtjev za ostvarivanje prava

Kako brže i lakše do doplatka za djecu?

Od 3. srpnja omogućeno podnošenje e-Zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu

mila rončević i njezina sestra

Mila Rončević uskoro se vraća kući! Lijepe vijesti iz Amerike objavio njezin otac

Marin Rončević, otac djevojčice za čije je liječenje u Philadelphiji prikupljeno nevjerojatnih 38 milijuna kuna,…

djeca se igraju s igračkama

Upravo objavljeno! Omiljena igračka djece najmanje siguran proizvod na svijetu!

Europska komisija objavila je popis najopasnijih proizvoda u EU, kojemu je svrha sprječavanje i ograničavanje…