Završeno sedmo izdanje Festivala o pravima djece

Matineje za osnovne i srednje škole u čak 18 gradova širom Hrvatske, radionice za djecu i roditelje, besplatne projekcije obiteljskih filmova u kinu „Europa“ u Zagrebu te debatne projekcije za srednjoškolce u Zagrebu, Rijeci i Splitu dio su bogatog sadržaja ovogodišnjeg, sedmog izdanja Festivala o pravima djece, koji je privukao gotovo osam tisuća djece i roditelja pred veliko filmsko platno

Uz već tradicionalan program matineja u kinima Cinestar u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Šibeniku, Zadru i Dubrovniku, Festival je ove godine besplatne projekcije filmova djece i mladih doveo i u kinodvorane nezavisne kinoprikazivačke mreže u Pazinu, Puli, Poreču, Rovinju, Sisku, Novskoj, Koprivnici i Čakovcu.

Pod krilaticom sedmog izdanja "Svi u kino, kino za sve" (koja je označila ovogodišnju temu - zajedničko provođenje vremena djece i njihovih roditelja, odnosno skrbnika i najbližih odraslih) Festival je besplatnim projekcijama Disneyjevih blockbustera "Čudesan tim iz McFarlanda" i "Šašavi dan obitelji Cooper" te norveškom avanturom "Operacija Arktik" u kino Europa u Zagrebu na besplatne projekcije privukao stotine djece i roditelja.

FOPD - 1

U kinima u Rijeci, Splitu i Zagrebu organizirane su panel-diskusije s mladima, uz švedski film "Pravila ponašanja". U diskusijama je sudjelovalo četiristotinjak srednjoškolaca. Kao i prethodnih godina, cjelokupni festivalski program bio je inkluzivan, što znači da su svi sadržaji prilagođeni djeci i odraslima s oštećenjem vida, odnosno sluha.

FOTO (19 of 39)

"Ponosni smo što Festival, koji promiče i slavi dječje audiovizualno stvaralaštvo, prihvaćanje različitosti i dostupnost audiovizualnih sadržaja svima, svake godine raste. Progovarajući o temama koje intrigiraju djecu i mlade, ove smo godine otišli korak dalje nastojeći sve to ujediniti kroz zbližavanje djece s roditeljima. Zajednički odlazak u kino odlična je prilika za kvalitetno provođenje vremena obitelji, pogotovo kad se kasnije razgovara o viđenom i doživljenom", istaknula je umjetnička direktorica Festivala Tatjana Aćimović.

FOPD - 8

Festival zajednički organiziraju udruga Alternator, UNICEF Hrvatska, Hrvatski filmski savez, Ured pravobraniteljice za djecu te partneri Blitz Cinestar i Kino mreža.

FOTO (43 of 56)

Tekst i foto: Festival o pravima djece

Tagovi: , , ,

Pročitajte i:

trudnica predaje e-Zahtjev za ostvarivanje prava

Kako brže i lakše do doplatka za djecu?

Od 3. srpnja omogućeno podnošenje e-Zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu

mila rončević i njezina sestra

Mila Rončević uskoro se vraća kući! Lijepe vijesti iz Amerike objavio njezin otac

Marin Rončević, otac djevojčice za čije je liječenje u Philadelphiji prikupljeno nevjerojatnih 38 milijuna kuna,…

djeca se igraju s igračkama

Upravo objavljeno! Omiljena igračka djece najmanje siguran proizvod na svijetu!

Europska komisija objavila je popis najopasnijih proizvoda u EU, kojemu je svrha sprječavanje i ograničavanje…

djevojčica u samoizolaciji štiti se maskom za lice od koronavirusa

Koronavirus u jednom zagrebačkom vrtiću! 15 djece u samoizolaciji

Navodno je riječ o prijenosu virusa unutar obitelji, jer je zaraženi otac doputovao iz inozemstva