Lijepo, predivno je biti mama. Upravo zato što te malene ručice odišu snagom u najtežim trenucima umora, što te vesele oči daju nadu u mnogim nesigurnostima, što taj mali život širi miris sigurnosti da će sve biti dobro, što je postojanje tog malog bića u mom životu još jedna spoznaja da sam ljubljeno biće u tom malom daru ljubavi. Sve to i još mnogo više stane u tom pogledu koji mi svakog trenutka govori da je lijepo što sam mama!!! :-)

Ivana L. 



Zbog svakog osmijeha i bezuvjetne ljubavi koju djeca nesebično daju. Zbog svakog malog koraka kojim se ponosim. Zbog svakog zagrljaja i riječi "puno te volim mama". Jednostavno zbog malih anđela koji mi dan čine potpunim i sretnim.

Ivana Š., Sesvete



Lijepo je biti mama, jer kad imaš dijete,

više nikad nisi sama.

Uvijek pored tvoga još jedno ili više srca kuca
.

I mamino srce zato od ponosa puca.

I kad je tužna, i kad joj do ničega nije,

uvijek je tu njeno dijete da je zagrli i nasmije.

I kad cijele noći kraj bolesnog djeteta bdije
.

Njoj ništa teško nije.

Jer mama je junak u očima djece svoje
,

kojeg se i najstrašnije prikaze boje.

Mama je doktor koji poljupcem otklanja boli

I zato ju svako voli.

Mama je tu da odgovori na pitanje svako
jako,

morate priznati to nije nimalo lako.

Mama može biti i ratnik i princeza, i dobra vila

Jer ona bi za svoje dijete sve napravila.

Mama je junak u očima djece svoje,

Uz mamu se djeca ničega ne boje.

I kad bi najradije bila na minutu sama

Razveselim se kad čujem riječ mama.

I kad je teško, mama je lijepo biti

Zato mame, nemojte to zaboraviti.

Tatjana Š., Samobor

Zato što me ujutro dočekaju 3 prekrasna osmijeha željna života. Iako se teško buditi noću jer niti jedno nije sisalo, prekrasno je vidjeti taj osmijeh koji govori - mama uzmi me! Zato što nema ljepše stvari na svijetu nego kada prvi puta čuješ mama, i kada znaš da si njemu cijeli svijet, da mu predstavljaš sigurnost i nježnost. Svaki put kad padne, dođe i kaže mama. Srce mi se topi kad vidim, da mi se osmjehne i mada ne znaju govoriti, oči im govore, bit će sve u redu mama. Znamo da ti je teško, ali proći će, pogledaj nas, mi smo tvoji anđeli!
 Zato je lijepo biti mama!


Tatjana R., Čepin



Dugih 9 mjeseci punih iščekivanja, prošlo je u razmišljanju kakvo će biti to malo stvorenje koje raste u meni? Hoće li biti baš onakva kakvu sam ju zamišljala cijeli život, toliko malena da stane u jednu ruku, a toliko velika da ti ispuni svaki milimetar srca. Kakav će biti osjećaj brinuti se o nekome bespomoćnom od 0-24? Hoću li biti sposobna za najveću životnu ulogu? I kada je stigla, sve brige su nestale, sve nesigurnosti zaboravljene. Rađa se tzv. instinkt o kojem toliko slušamo, u tome i je ljepota svega. Nešto nezamjenjivo kada vidiš to malo lišce kako ti se smiješi, kada si ponosna jer plač prestaje u tvom zagrljaju, kada znaš da ovisi o tebi i kada bi u svakom trenutku dala život za to malo biće koje si nosila 9 mj. ispod svog srca. E, u tome je najveća ljepota.


Ana Marija B., Zagreb

Foto: Profimedia