Muzej čokolade Zagreb je tematski park posvećen čokoladi, njenom povijesnom, geografskom i kulturološkom značaju. Kroz interaktivan pristup vodi posjetitelje na put kroz vrijeme i prostor, podražavajući im osjetila vida, mirisa, dodira, sluha i naravno okusa.

Svim ljubiteljima čokolade u trgovini Muzeja nudi se prilika za kupnju proizvoda iz asortimana malih hrvatskih čokolatijera. Želja je da se lakše povežu istinski zaljubljenici u čokoladu s iskusnim proizvođačima ove iznimne namirnice.

zasladite-svoja-osjetila-u-prvom-hrvatskom-muzeju-cokolade

Muzej je službeno otvoren 25. studenog ove godine na adresi Varšavska 5, a radno vrijeme mu je svaki dan od 10 do 22 sata. Djeca do četvrte godine imaju besplatan ulazak, djeca od 4 do 18 godina plaćaju 40 kn, a odrasli 60 kn. Sve ulaznice uključuju degustacijski paket s 9 oblika kvalitetne čokolade. Sadrži kakao u zrnu, kakao liker (100% čokolada) i tamnu čokoladu. Uz paket dolazi i žličica kojom se kuša tekuća čokolada na još četiri lokacije u muzeju.

zasladite-svoja-osjetila-u-prvom-hrvatskom-muzeju-cokolade

Cijena grupe za odrasle je 55 kn po osobi, a za djecu je 35 kn. Popust na grupu se ostvaruje ako je u grupi više od 25 ljudi, a u muzej istovremeno može ući 15 ljudi iz grupe. Vođene ture kreću od siječnja 2020. i za njih se treba najaviti na mail info@svijetcokolade.hr

zasladite-svoja-osjetila-u-prvom-hrvatskom-muzeju-cokolade

Tekst i foto: FB Muzej čokolade, I.T.