UNICEF u sklopu proslave 25. obljetnice Konvencije o pravima djeteta predstavlja projekt #IMAGINE, velikim glazbenim događanjem na zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda.  Projekt #IMAGINE okuplja brojne umjetnike i UNICEF-ove ambasadore kao što su Katy Perry, Yoko Ono, David Guetta, Daniela Mercury, Priyanka Chopra, u stvaranju jedinstvenog trenutka u glazbenoj povijesti kojem je cilj skrenuti pozornost na izazove u ostvarivanju prava djece diljem svijeta.

#IMAGINE je novo digitalno iskustvo koje omogućuje svakome da snimi verziju poznate pjesme “Imagine” Johna Lennona, himne nade i mira, te zajedno sa svojim omiljenim umjetnicima sudjeluje u stvaranju najveće globalne pjesme u povijesti.

David Guetta će od individualnih snimki producirati jedinstvenu višejezičnu verziju pjesme “Imagine”, a video snimke će se koristiti za novu verziju video spota.

“Jako sam uzbuđen i ponosan što sam dio ovog nevjerojatnog projekta UNICEF-a. Naša globalna verzija pjesme “Imagine” će biti kao nijedna do sada. Moramo prenijeti poruku da je svaki glas važan i da je svako dijete važno“, izjavio je Guetta.

Sudionici u projektu #IMAGINE svoju verziju pjesme mogu podijeliti s prijateljima na društvenim mrežama i potaknuti druge da se uključe.

“San koji sanjate sami možda je samo san, ali san koji dvoje ljudi sanja zajedno je stvarnost”, poručila je Yoko Ono.

U sklopu projekta #IMAGINE prikupljat će se donacije za programe kojima se osigurava obrazovanje, prehrana, zdravstvena skrb, čista voda, sanitarni uvjeti te pomoć i zaštita u kriznim područjima za djecu u 150 zemalja.

Pogledajte tko se sve do sada uključio u #IMAGINE: http://imagine.unicef.org

 Kako se uključiti u #IMAGINE – četiri koraka:

1.    Preuzmi TouchCast aplikaciju sa Apple App Store-a ili stranice http://imagine.unicef.org;

2.    Snimi svoju verziju pjesme Imagine s poznatim umjetnicima pritiskom na crveni gumb

3.    Snimi osobnu poruku kako zamišljaš bolji svijet za djecu

4.    Podijeli snimku s prijateljima uz hashtagove #EVERYVOICECOUNTS and #IMAGINE.