Zanimljiv način za stjecanjem samopouzdanja za maloljetne i mlade mame

Uočivši potrebu za jačim poticanjem zdravih navika i aktivnih stilova života kroz organizirane sportske aktivnosti, Udruga roditelja Korak po korak pokrenula je projekt #AktivnaMAMA namijenjen maloljetnim i mladim majkama.

U okviru projekta mlade mame tako mogu dvaput tjedno potpuno besplatno trenirati kickboxing u suradnji s Kickboxing klubom Leon Gym na zagrebačkim Ravnicama, a na treninge mogu povesti i djecu o kojoj brinu stručne suradnice Udruge i volonteri Kluba.

"Tijekom niza godina pružanja usluga savjetovanja i psihosocijalne podrške kroz Savjetovalište MAMA JE MAMA u Zagrebu uočili smo kako je uz ulaganje u psihosocijalnu zaštitu maloljetnih i mladih majki izrazito potrebno i poticati njihove zdrave navike. Kickboxing smo prepoznali kao odličan alat i za poticanje razvoja socijalnih vještina, ali i kao sjajan sport kojim se fizički razvija cijelo tijelo te utječe na pravilno formiranje i sazrijevanje osobnosti kroz jačanje samopouzdanja i samostalnosti, upravo ono što mladim majkama treba", izjavila je Silvija Stanić, izvršna direktorica Udruge roditelja Korak po korak.

"S veseljem smo prihvatili inicijativu Udruge roditelja Korak po korak i drago nam je što naši licencirani i educirani treneri mogu pomoći mladim majkama da ojačaju svoje samopouzdanje i pronađu dodatnu snagu za suočavanje sa svakodnevnim izazovima. Kickboxingom pomažemo mladim mamama da povećaju svoju snagu, motoriku i koordinaciju pokreta, kao i da steknu više discipline i samokontrole te se bolje nose sa stresom", izjavio je Leon Beneta, osnivač i glavni trener Kickboxing kluba Leon Gym.

Projekt #AktivnaMAMA dio je programa MAMA JE MAMA koji Udruga roditelja Korak po korak provodi već godinama nastojeći osnažiti maloljetne i mlade trudnice, majke i roditelje koji su socijalno ugroženi kako bi se povećala kvaliteta njihova života te smanjio rizik od siromaštva i socijalne isključenosti. Aktivnosti programa obuhvaćaju pružanje intenzivne psihosocijalne podrške, razvoj novih socijalnih usluga i jačanje kapaciteta stručnjaka za rad s maloljetnim roditeljima.

 

Tekst i foto: press

Pročitajte i:

Stiže velika novost iz redova klaunovadoktora

Po prvi puta djeca na liječenju u bolnicama, ali i ona koja se liječe kod…

trudnica predaje e-Zahtjev za ostvarivanje prava

Kako brže i lakše do doplatka za djecu?

Od 3. srpnja omogućeno podnošenje e-Zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu

mila rončević i njezina sestra

Mila Rončević uskoro se vraća kući! Lijepe vijesti iz Amerike objavio njezin otac

Marin Rončević, otac djevojčice za čije je liječenje u Philadelphiji prikupljeno nevjerojatnih 38 milijuna kuna,…

djeca se igraju s igračkama

Upravo objavljeno! Omiljena igračka djece najmanje siguran proizvod na svijetu!

Europska komisija objavila je popis najopasnijih proizvoda u EU, kojemu je svrha sprječavanje i ograničavanje…