Zanimljiv način za stjecanjem samopouzdanja za maloljetne i mlade mame

Uočivši potrebu za jačim poticanjem zdravih navika i aktivnih stilova života kroz organizirane sportske aktivnosti, Udruga roditelja Korak po korak pokrenula je projekt #AktivnaMAMA namijenjen maloljetnim i mladim majkama.

U okviru projekta mlade mame tako mogu dvaput tjedno potpuno besplatno trenirati kickboxing u suradnji s Kickboxing klubom Leon Gym na zagrebačkim Ravnicama, a na treninge mogu povesti i djecu o kojoj brinu stručne suradnice Udruge i volonteri Kluba.

"Tijekom niza godina pružanja usluga savjetovanja i psihosocijalne podrške kroz Savjetovalište MAMA JE MAMA u Zagrebu uočili smo kako je uz ulaganje u psihosocijalnu zaštitu maloljetnih i mladih majki izrazito potrebno i poticati njihove zdrave navike. Kickboxing smo prepoznali kao odličan alat i za poticanje razvoja socijalnih vještina, ali i kao sjajan sport kojim se fizički razvija cijelo tijelo te utječe na pravilno formiranje i sazrijevanje osobnosti kroz jačanje samopouzdanja i samostalnosti, upravo ono što mladim majkama treba", izjavila je Silvija Stanić, izvršna direktorica Udruge roditelja Korak po korak.

"S veseljem smo prihvatili inicijativu Udruge roditelja Korak po korak i drago nam je što naši licencirani i educirani treneri mogu pomoći mladim majkama da ojačaju svoje samopouzdanje i pronađu dodatnu snagu za suočavanje sa svakodnevnim izazovima. Kickboxingom pomažemo mladim mamama da povećaju svoju snagu, motoriku i koordinaciju pokreta, kao i da steknu više discipline i samokontrole te se bolje nose sa stresom", izjavio je Leon Beneta, osnivač i glavni trener Kickboxing kluba Leon Gym.

Projekt #AktivnaMAMA dio je programa MAMA JE MAMA koji Udruga roditelja Korak po korak provodi već godinama nastojeći osnažiti maloljetne i mlade trudnice, majke i roditelje koji su socijalno ugroženi kako bi se povećala kvaliteta njihova života te smanjio rizik od siromaštva i socijalne isključenosti. Aktivnosti programa obuhvaćaju pružanje intenzivne psihosocijalne podrške, razvoj novih socijalnih usluga i jačanje kapaciteta stručnjaka za rad s maloljetnim roditeljima.

 

Tekst i foto: press

Pročitajte i:

dijete u kućnoj izolaciji zbog epidemije koronavirusa

Novi apel ministra Beroša oko koronavirusa: 'Moramo biti sumnjičavi...'

Poslana je i snažna poruka o zaštiti ljudi koji u ovim teškim okolnostima dodatno trpe…

trudnica umrla od koronavirusa tijekom porođaja u bolnici

Tijekom porođaja umrla trudnica zaražena koronavirusom

Nesretna žena prva je žrtva koronavirusa među trudnicama. Beba je, srećom, spašena, no u bolnici…

koronavirus

Alemka Markotić: "Sada je valjda svima jasno da nitko nije imun na koronavirus!"

U Zagrebu od koronavirusa umro muškarac rođen 1974. godine, koji nije bolovao od niti jedne…

franka batelić i sin viktor

Sada je sreća potpuna u obitelji Ćorluka! I oni su jači od koronavirusa

Pjevačica Franka Batelić Iz Zagreba je s malenim Viktorom otišla u rodnu Istru, dok se…