Nakon osam kazališnih sezona i stotinjak izvedbi predstave, a zbog velikog inetersa mlađe publike Opera HNK u Zagrebu priprema nastavak predstave “Vještica Hillary ide u operu“ autora Petera Lunda. Riječ je o predstavi „Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas“ koju režira Krešimir Dolenčić s glumicom Mirtom Zečević (Hillary, vještica) te pjevačima Ivankom Boljkovac (Maria Bellacanta, operna pjevačica) i Tvrtkom Stipićem (gospon Pultek, poslužitelj orkestra) uz glazbeno vodstvo Josipa Šege.

Premijera će se održati u nedjelju, 4. ožujka u 11 sati, a izvedbe predstave „Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas“ održavaju se nedjeljom od 11 sati u foyeru HNK.

zagrebacki-hnk-poziva-djecu-na-nove-izvedbe-vjestice-hillary

Prijevod teksta predstave potpisuje Helena Lucić Šego, adaptaciju Dina Vukelić, a glazbeno oblikovanje Mario Mirković.

zagrebacki-hnk-poziva-djecu-na-nove-izvedbe-vjestice-hillary

Oni koji su propustili pogledati prvi dio ove predstave "Vještica Hillary ide u operu" moći će je pogledati 11. ožujka 2018. od 11 sati također u foyeru HNK. Nastupaju Dora Lipovčan, Marija Kuhar Šoša i Kristijan Potočki.

Troje izvođača uživljenom igrom i pjevanjem u raskošnomu prostoru kazališnoga foyera donose veselu priču o vještici koja se zaljubi u operu, posve uvjerena kako na svijetu ne postoji veća čarolija od opere. Predstava vrlo jednostavnim kazališnim sredstvima uspijevaju dočarati raskošan svijet opere i jedina je operna predstava repertoara namijenjena upravo najmlađima, onima koji će tek postati ljubitelji opere.

zagrebacki-hnk-poziva-djecu-na-nove-izvedbe-vjestice-hillary

Tekst i foto: HNK press (Marko Ercegović)