Zabavno-edukativni projekt za osobe s posebnim potrebama 2014.

Dječji klub Dalmalino prema Konvenciji o pravima djeteta i u skladu s ciljevima i djelatnostima udruge u periodu od 12. studenog do 5. prosinca 2014. godine organizira Projekt IGRAMO SE!

Projekt IGRAMO SE! organizira se za suradne udruge s područja Splitsko-dalmatinske županije: Centar FRA ANTE SEKELEZ - Vrlika, PRIJATELJ - Omiš, Centar JURAJ BONAČI - Sinj, UTIS - Sinj, Udrugu osoba s invaliditetom - Trilj, SRCE - Split, LASTAVICE - Split, SINDROM DOWN - Split, ZVONO - Split i SUNCE - Makarska.

AKTIVNOST: Socijalna integracija djece i mladih s posebnim potrebama, njihovih prijatelja, naših animatora i gostiju kroz zajedničko druženje, igru, ples i zabavu u trajanju od 2 sata.

CILJ PROJEKTA: Dalmalino kroz Projekt IGRAMO SE!, ukazuje na nužnost senzibiliziranja i edukacije šire javnosti o različitosti, jednakosti, prihvaćanju, integraciji, načinima ophođenja prema djeci s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju, te na potrebu mijenjanja stavova kroz pozitivna iskustva. Želimo da djeca i mladi osobe s poteškoćama u razvoju i njihove obitelji žive u zajednici koja ih prihvaća i uvažava, te u kojoj mogu ostvariti svoje potencijale.

Direktni korisnici obuhvaćeni ovim projektom su – Djeca s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju, teškoćama u učenju, tjelesna invalidnost, stanja uzrokovana bolestima; djeca s problemima u ponašanju;kao i djeca bez uočenih teškoća koja se aktivno uključuju bez selekcije i samostalno.. – Indirektni korisnici su njihovi roditelji, kao i svi ostali članovi njihovih obitelji čija se kvaliteta života također povećava.

Plakat IGRAJMO SE 2014

Koristi su: – Prilika za druženje s vršnjacima. Uzori među vršnjacima za vještine i ponašanja. – Veće samo poštovanje zbog boravka u grupi. Prilike za učenje o razlikama. – Učenje novih socijalnih vještina interakcije s djecom različitih sposobnosti. – Djeca spoznaju da pojedinac može prevladati svoje teškoće i tako postići uspjeh. – Priznavanje vlastitih sposobnosti, vještina kroz igru.

O NAMA: Dječji klub Dalmalino čine članovi, volonteri i suradnici koji su usmjereni na područje pozitivnog rasta i razvoja, a koji provodi niz mjera i aktivnosti sa istaknutim ciljevima za unaprjeđenje položaja djece i mladih u RH.

Projekt IGRAMO SE 2014. - termini održavanja

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

ljubav prema životinjama

Nova atrakcija za djecu ljubitelje životinja

Patuljasti mungosi koji su u Zoološki vrt grada Zagreba stigli prošle godine, postali su roditelji.…

pomoć obiteljima žrtvama Covid-19 bolesti

Financijska pomoć obiteljima s djecom pogođenim bolešću Covid-19

Obitelj s jednim djetetom, koja dokaže da ispunjava uvjete, može dobiti jednokratnu pomoć od 3250…

dječak i igra lego kockicama

Lego kockica bila dječaku u nosu dvije godine!

Stiže vijest za rubriku "nevjerojatno, ali istinito"!

Mia Dimšić i Domenica

Sanja je prva gluhoslijepa doktorica znanosti, a Josip osvaja planinske vrhove! Što ih je povezalo s Miom i Domenicom?

Ove dvije pjevačice, ali i velike prijateljice, rado su se odazvale inicijativi Zaklade "Hrvatska za…