Starije osobe i djeca zajedno sudjeluju u pjevanju, plesu, čitanju bajki i druženju, a zajedno i ručaju.

O ovom izvanrednom primjeru povezivanja generacija u suvremenom društvu usamljenosti i otuđenja, film snima profesorica sa Sveučilišta u Seattleu, Evan Briggs.

Stanovnici doma, po njenim riječima, potpuno su se preobrazili u prisustvu djece. To su ljudi koji, prije nego što mališani stignu, djeluju kao da su jedva živi, odajući utisak depresije. Međutim, kad djeca počnu pristizati, oni odjednom ožive.

Evan Briggs se nada da će njen film doprinijeti tome da se ovaj način spajanja mladih i starih proširi. “Snimajući ga, uvidjela sam koliko smo podijeljeno društvo postali, što je veliki gubitak za sve. Ova ideja lako se može primijeniti svugdje, i tako ćemo starije osobe ponovno uključiti u zajednicu,” poručuje ona.

Jedan vrtić u američkom gradu Seattleu postao je pravi klub za druženje najstarije i najmlađe generacije. Preko 400 štićenika doma za stare iz zapadnog Seattlea, u okviru Međugeneracijskog centra za učenje, provodi pet dana tjedno zajedno s mališanima, budući da je vrtić otvoren u okviru samog staračkog doma

Izvor: www.detinjarije.com