Vrijeme je za novu, rujansku Sensu

Stigao nam je rujan. Sunce je izgubilo snagu i dobilo zlatnu zrelost i mekoću, a naš se pogled okreće prema unutra, razvrstava stara i stvara mjesta za nova životna iskustva. Inspiraciju za njih potražite u novoj Sensi. Svi novi pretplatnici na dar će dobiti luksuzne proizvode dermakozmetike Alma K. koji sadrže minerale, soli i blato Mrtvog mora. Prošetajte virtualno sadržajem na portalu Sensa.hr i prelistajte novi broj na dnu stranice, a pročitajte i Pismo urednice iz novoga broja.

Jeste li se ikad upitali koliko ranjivost, tj. strah od ranjivosti upravlja vašim životom i odlukama? Njegovi pratioci su naše ideje o mogućem odbijanju, padovima, nesigurnosti, pravljenju pogrešaka, a često nas drže u grčevitom zagrljaju koji ne popušta i ne dopušta nam da napravimo željene i potrebne korake prema naprijed. Iza svega krije se strah da ne budemo povrijeđeni i odbačeni.

No, ideja o neranjivosti je iluzija, napominje dr. Brené Brown koja je ovoj temi posvetila i knjigu. Umjesto da od ranjivosti bježimo i krijemo je duboko zakopanu u sebi, ona nas poziva da je prigrlimo kao veliki dar.

A koliko smo zaista ranjivi? Zasigurno mnogo više od onoga što drugima dopuštamo vidjeti, a najvjerojatnije i više od onoga što sami sebi želimo priznati. Naš prvi i najvažniji korak trebao bi biti iskren razgovor sa sobom, upoznavanje sa svojom ranjivosti i njezino prihvaćanje. Iz te pozicije možemo djelovati i pokrenuti se mnogo hrabrije, bez obzira na strah koji nas možda obavija.

Naš kolumnist dr. Kenan Crnkić tome bi vjerojatno pridodao i jednostavnu, a moćnu riječ "da". U njoj se krije velika snaga, ona otvara nove mogućnosti i rastvara granice koje najčešće sami sebi postavljamo. Kad nečemu ili nekomu kažemo "da", naša obveza je stvarna, teško se od nje više možemo sakriti. I, zaista! Koliko puta vas je odgovor "ne" doveo do nečeg novog, nevjerojatnog, zabavnog i, na kraju, do željenog scenarija?

Zanimljivo je to kako me svakog mjeseca iznova iznenade i pokreću poruke naših autora. Njihove riječi vraćaju mi željeni fokus i, kao da čitaju moje misli, strepnje i situacije kroz koje prolazim, suptilno mi nude drugačiji pogled i moguća rješenja.

Takvu energiju osjećam na ovim stranicama, znajući da su posvećene našim svakodnevnim borbama, ali i njihovu razrješenju. S novom sezonom, veselim se izazovima i temama koje diraju ravno u srce i dušu jer tamo se, budimo iskreni, događaju najteže, ali i najljepše stvari u životu.

I ne zaboravimo – hodajući starim, utabanim putovima nailazimo uvijek na iste situacije i ljude. Nije li život više od toga?

 

Tekst i foto: Sensa; Izabela Vrtar, glavna urednica sensa.hr

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Večeras na Sensa Instagramu: kako se od stresa i bolesti zaštititi iznutra

Kako smanjiti uplane procese i sačuvati zdravlje crijeva?

Nova Sensa pršti životnom energijom

Sve nove pretplatnike čeka vrijedan dar, majica s…

Nova Sensa poručuje: Snaga je u nama!

Novu Sensu potražite na svim kioscima i putem…

Vrijedan dar uz pretplatu na Sensu

Pretplatite se na magazin Sensa jer vas u…

Pročitajte i:

koronavirus

Domaćim stručnjacima stigao vrijedan uređaj za borbu protiv koronavirusa

Borba protiv koronavirusa bit će, zahvaljujući donaciji poznatog nogometaša, brža - u 22 minute moći…

testiranje na koronavirus

Od danas nova, niža cijena testiranja na Covid-19

Na zadnjoj sjednici Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) donesena je odluka o…

Stiže velika novost iz redova klaunovadoktora

Po prvi puta djeca na liječenju u bolnicama, ali i ona koja se liječe kod…

trudnica predaje e-Zahtjev za ostvarivanje prava

Kako brže i lakše do doplatka za djecu?

Od 3. srpnja omogućeno podnošenje e-Zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu