Treća UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza održat će se u nedjelju 8. rujna 2019. s ciljem prikupljanja sredstava za podizanje standarda u rodilištima diljem Hrvatske. Rodilišta će tako postati mjesta najboljeg početka života za bebe i mame, ali i za cijelu obitelj.

Ovaj veliki cilj ostvarit će se zahvaljujući vrijednoj pomoći volontera!

U jutarnjim će se satima na Trgu kralja Tomislava održati revijalna dječja utrka, uz brojne edukativne i zabavne aktivnosti za cijelu obitelj, dok su u poslijepodnevnim satima na rasporedu utrke za odrasle na pet i deset kilometara duž trase utrke - Kvaternikov trg – Zvonimirova - Borongaj.

Volonteri će na Mliječnoj stazi usmjeravati trkače i paziti da eventualni prolaznici ne ometaju odvijanje utrke, pomoći će u pakiranju startnih paketa, dijeljenju startnih brojeva, osvježenja i medalja te u ostalim zadacima.

Svojim sudjelovanjem volonteri će doprinijeti radu UNICEF-a kako bi se osigurao najbolji početak života za svako dijete, ali i pomoći u obilježavanju 30. obljetnice Konvencije o pravima djeteta kojom se ove godine posebno naglašava važnost ispunjavanja i zaštite prava djece.

Kako se prijaviti? Za volontiranje se do petka 6. rujna 2019. u 16:00 h prijavite putem sljedećeg linka: https://www.unicef.hr/volontiranje-na-utrci/.

UNICEF-u se možete javiti i na broj telefona 01 3031 646 ili e-mail adresu volontiranje@unicef.hr. Kontakt osoba je Ivana Delač.

Tekst i foto: press