Majčin dan

Virtualni event na Roditeljima.hr povodom Majčinog dana – bogat program za čitavu obitelj

U nedjelju, 10. svibnja, Roditelji.hr organiziraju virtualnu proslavu Majčinog dana. Kazališne predstave Kazališta Tvornica lutaka, vježbanje uz mag. kineziologinju Lanu Novotu, priča za laku noć, koju će za mališane pročitati glumac Zoran Pribičević, ali i “druženje" sa stvarnim mamama, dio su proslave ovog praznika u čast majkama, koji se svake godine obilježava druge nedjelje u svibnju. Pokrenula ga je Anna Marie Jarvis još davne 1907. godine, kada je 500 bijelih karanfila podijelila u mjesnoj crkvi u Graftonu na godišnjicu smrti svoje majke.  Posvetila se inicijativi za osnivanje službenog državnog praznika u čast majki, pišući pisma političarima, gospodarstvenicima i ženskim udrugama. Mi ovog puta nećemo pozivati na ženska prava, već ćemo mama ponuditi ono što im najviše treba - predah od uobičajenih aktivnosti uz zabavan i edukativan sadržaj.

PROGRAM DOGAĐANJA

10 h Dobro jutro uz kazališnu predstavu za djecu “Crvenkapica, tko se boji vuka još" Kazališta Tvornica lutaka

Jesmo li se ikada pitali kako se osjećao vuk u priči o Crvenkapici? Je li on uistinu zlikovac koji tjera strah u kosti generacijama unatrag? Zašto je pojeo baku i Crvenkapicu i je li ih uopće pojeo ili su to samo priče kojima su roditelji plašili djecu kako ne bi previše odlutala u nepoznat svijet? Netko je u toj priči morao biti krivac. Kazalište Tvornica lutaka na duhovit način izvrće priču i postavlja sporedni lik u glavni. Vuk Gubbio zapravo je dobroćudni vučić koji ne voli jesti meso i koji je zbog toga protjeran iz svog čopora. Na putu susreće Crvenkapicu i tu avantura za djecu počinje.

12 h Vježbanje uz mag. kineziologinju Lanu Novotu: video vježbe za vraćanje u formu nakon poroda

14 h Osobna priča: četverostruka mama i uspješna poslovna žena Ivana Zagorec Kolednjak primjer je da se sve može. Biti majka nikako ne znači odreći se osobnih ambicija i interesa; ova žena dokaz je da je sve ljepše i da sve ima više smisla - uz obitelj. No ako ste mislili da je to još jedna idealistička priča, varate se, jer Ivana ima sasvim realne i stvarne poglede na život i majčinstvo.

16 h Vrijeme je za nešto slatko! Poznati hrvatski blogeri predlažu kojim jednostavnim receptima zasladiti dan

17 h Zabavite se uz kazališnu predstavu “Grašak na zrnu kraljevne" Kazališta Tvornica lutaka

Već dobro poznata priča o kraljevni na zrnu graška ovdje je ispričana s aspekta maloga zrna graška - Graškića. U priču su uvedena još dva lika iz sadašnjosti – Kuki, kuhar i plemenita Brižit, koja zbog velike «rupe u želucu» mora jesti svakih pola sata. U jednoj prigodi Kuki mora hitno napraviti najbrži mogući obrok na svijetu: rizi-bizi. Uzima konzervu graška, kad iz nje ispadne jedno zrno. Bio je to onaj stari grašak, koji je prošao sve i svašta – od sušenja, zimnice pa sve do posljednje mode – konzerviranja, onaj grašak koji je zaslužan za život i same Brižit. Jer, upravo je on taj koji je dokazao da je kraljevna prava. Na koji način? Kako grašak može biti tako važan? To će dokazati ova priča, jer svako biće na ovoj planeti, pa i najmanje ima svoju priču, i jednaku važnost kao i sva ostala bića, samo ga treba poslušati. "Kraljevna" je u predstavi povećeg obujma, neprekidno gladna, zaljubljena u brzu hranu. Upoznavanje s Graškićem preokreće njezine prehrambene navike.

19 h Problem neplodnosti sve je zastupljeniji među parovima. Dr. sc. Miro Šimun Alebić otkriva koji su najčešći uzroci toga i, još važnije, na koji način pomoći parovima da ostvare toliko željeno - roditeljstvo

21 h Priča za laku noć: glumac Zoran Pribičević čita autorsku priču o Tonku Balonku

Roditelje.hr pratite i na Instagramu.

View this post on Instagram

A post shared by Roditelji.hr (@roditelji.hr) on

Tekst: D. P.
Fotografija: Shutterstock

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Amazinga ponovno otvorena! Vrhunska zabava za čitavu obitelj

Pandemija je na neko vrijeme zatvorila vrata Amazinge,…

Kako su poznate hrvatske mame proslavile svoj dan?

Što je Severina poručila svojoj majci, a Nevena…

Legendarni Smogovci i nogometaši Dinama na Majčin dan stižu u zagrebački ZOO

U nedjelju, 10. svibnja, slavimo Mjačin dan. Ljubav…

Pročitajte i:

djevojčica u samoizolaciji štiti se maskom za lice od koronavirusa

Koronavirus u jednom zagrebačkom vrtiću! 15 djece u samoizolaciji

Navodno je riječ o prijenosu virusa unutar obitelji, jer je zaraženi otac doputovao iz inozemstva

koronavirus i ljeto

Je li ovo tračak nade? Vili Beroš iznenadio izjavom o koronavirusu

Ministar Vili Beroš današnjom je izjavom da je koronavirus vjerojatno mutirao i oslabio dao tračak…

povratak koronavirus zbog kojeg je djevojčica vrlo zabrinuta

POVRATAK KORONAVIRUSA! Više nikome u Hrvatskoj nije ugodno! Jesmo li se odlučili za švedski model?

"Ne možemo zatvoriti granice, zaustaviti normalne životne aktivnosti, ali moramo se naučiti držati mjera i…