U petak 26. svibnja u 12 sati u Gradskoj se vijećnici u Rijeci (Korzo 16) održava stručna edukacija „Identitet posvojenog djeteta i sustav podrške”. Ta će se edukacija, namijenjena stručnjacima iz područja socijalne skrbi, baviti specifičnostima posvojiteljskih obitelji i mladih posvojenih osoba u procesu formiranja identiteta. Naime, pružajući im pravovremenu pomoć te potporu socijalni ih radnici u tom procesu mogu osnažiti.

Na istom mjestu u 17 satipočinje radionica za posvojitelje i potencijalne posvojitelje „Kako razgovarati s okolinom o posvojenju“. Ta je interaktivna radionica zamišljena kao mjesto susreta, razgovora i razmjene iskustava.

Na dječjem odjelu Gradske knjižnice u Rijeci (Trg 128. brigade Hrvatske vojske 6) djeca će u subotu 27. svibnja u 11 sati moći sudjelovati u zanimljivoj Adoptinoj čitaonici i radionici. Djeca će pritom dobiti Knjigu o obitelji, slikovnicu koja govori o različitostima.

Vikend posvojenja se provodi u sklopu projekta Centar posvojenja uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Potporu projektu daju i Grad Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka te Dječji dom „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Lovrana.

Tekst i foto: press