«Molim vas malo pažnje, nešto bih reći htjela, može li bar jedan dan, bit dan bez mobitela!» Alarmantne su riječi koje upućuje šestogodišnja djevojčica Aura roditeljima u pjesmi Dan bez mobitela, koja bi mogla postati hit. Za ovu pjesmu, koja govori o aktualnom problemu ovisnosti o mobitelima, snimljen je i zanimljiv spot u kojem sudjeluje cijela obitelj, roditelji, sestre, baka i djed. Pogledajte spot:

"Obično se govori o problemu ovisnosti djece o tehnologiji još od najranije dobi. Međutim, mi smo htjeli pokazati kako su roditelji prvi modeli djeci te ukoliko roditelji non-stop zure u mobitel, ne mogu baš očekivati od djece da zure knjige. Mobiteli su zamijenili satove, kamere, foto albume, novčanike, alarme, pamćenje. U pjesmi i spotu smo htjeli pokazati kako mobiteli često zamjenjuju čovjeka i međuljudske odnose. U ovom slučaju ispaštaju djeca.", izjavila je autorica pjesme Dragana Vučić Đekić.

Poruka na kraju ovog dramatičnog spota je ipak optimistična i jasna: Ponekad samo treba odložiti mobitel i uživati u trenutku.

Stihove i glazbu napisala je Dragana Vučić Đekić u suradnji s profesoricom glasovira Ivom Markić i vrhunskim producentima Enesom Tvrtkovićem i Josipom Šukerom. Iako je riječ o dječijoj pjesmi, njezina poruka je društveno angažirana i upućena odraslima.

Dragana Vučić Đekić je mama dvaju djevojčica koje, uz nju, supruga, baku i djeda, pjevaju i glume u spotu. Doktorirala je na temi teorija humora i stand-up komedije, objavila znanstvenu knjigu Komedija sa stavom, vodi kretivnu agenciju Umotvorine.hr, piše putopise na blogu Mom The Muse, objavljuje humoreske te sklada pjesme.

Tekst i foto: press