Na ovogodišnjoj turneji preći će 3.500 kilometara da bi u 11 hrvatskih gradova bio pozornica za 20 interaktivnih predstava ‚Djed Mraz u akciji‘. Djed Mraz putuje u društvu marljivih pomoćnika među kojima su Tigar Teo, Ledo medo i vilenjaci. Turneja će početi svečanim ispraćajem u petak, 4.12. u 14 sati ispred Poslovnog centra, Heinzelova 70, u Zagrebu.

Kamion će iz Zagreba krenuti prema Splitu u kojem će 5.12. održati prvu predstavu na Rivi, a nakon toga će posjetiti Zadar (6.12.), Rijeku (8.12.), Pulu (9.12.), Pazin (10.12.), Krapinu (11.12.), Osijek (12.12.), Slavonski Brod (13.12.), Varaždin (18.12.), Karlovac (19.12.) i Zagreb (20.12.) . Turneja će završiti velikom priredbom za djecu u Vukovaru (21.12.).

veseli-kamion-djeda-mraza-krece-na-turneju

Sve predstave za publiku su besplatne.

U svakom gradu organiziran je dolazak blagdanski dekoriranog kamiona na javni trg na kojem se organizira predstava i zabava za djecu s kostimiranim likovima i Djedom Mrazom te razne igre koje vode profesionalni animatori. Partneri u projektu su, Allianz, Ledo i Auto Hrvatska.

Djed Mraz i pomoćnici putovat će u pouzdanom Man-ovom kamionu koji po TÜV ispitivanjima ima najmanji postotak kvarova u odnosu na konkurenciju. Kamion je veliki osvijetljeni šleper u kojem MAN-ov tegljač TGX 18.440 vuče Schmitz Cargobull poluprikolicu dugu skoro 14 metara. U tegljač je ugrađen ekološki čist MAN-ov Euro 6 motor od 440 KS.

Poluprikolica je adaptirana u putujuću pozornicu sa scenografijom, razglasom, rasvjetom i garderobom za izvođače. Sve preinake napravile su hrvatske tvrtke.

veseli-kamion-djeda-mraza-krece-na-turneju

Najave, događaji, puno fotografija i videa s turneje bit će dostupni su za lajkanje i komentiranje na facebook stranici:

www.facebook.com/KamionDjedaMraza.

Tekst i foto: promo