Veseli fašnik u kazalištu Trešnja

Predstava Crvenkapica, kreativne i baletne radionice, maskenbal, oslikavanje lica (face painting), ukusne krafne i puno veselja očekuje vas u kazalištu Trešnja ovoga fašnika.

Najveselije razdoblje u godini kazalište Trešnja obilježit će bogatim programom za djecu i roditelje. Program Fašnik u Trešnji ove će se godine odvijati, 2. i 3. ožujka, te u utorak, 5. ožujka.

Tijekom veselog fašničkog vikenda, 2. i 3. ožujka, održat će se radionice Maske mogu sve i Labuđe jezero, a na rasporedu je predstava Crvenkapica. Posljednji dan fašnika, 5. ožujka, prije početka predstave Crvenkapica, u predvorju kazališta održat će se maskenbal od 17,00 sati, uz slobodan ulaz za sve koji kupe ulaznicu za predstavu.

U sklopu maskenbala voditeljice baletnih radionica pokazat će djeci osnovne baletne pozicije i osnove koreografije najpoznatijeg svjetskog baleta, Labuđeg jezera. Sve maskirane Trešnja će, u suradnji s Lidlom Hrvatska, počastiti ukusnim krafnama, a za malene koji žele savršene maske, bit će organizirano oslikavanje lica (face painting) koje će, prema željama mališana, upotpuniti njihov kostim.

Maske mogu sve - kreativna radionica

Učiteljica mentorica Iva Zeljko pomno odabire zabavne i kreativne radionice koje su prilagođene uzrastu djece polaznika. Cilj radionice Maske mogu sve upoznavanje je polaznika s fašničkom tradicijom te izrađivanje maštovitih maski. Termin održavanja radionice je u subotu 2. ožujka, a nakon radionice polaznici će pogledati predstavu Crvenkapica. Radionica će se održati u igraonici kazališta Trešnja, a namijenjena je djeci od 5 do 10 godina. Maske i ukrase koje izrade na radionici polaznici će moći ponijeti kući.

Kreativna radionica (foto Morana Popovčić)

Baletne radionice Labuđe jezero

Radionice na temu jedne od najljepših ljubavnih priča, baleta Labuđeg jezera, održat će se 2. ožujka i 3. ožujka 2019. poslije predstave Crvenkapica. Jednodnevna radionica baleta odlična je prilika za malene ljubitelje plesa da se upoznaju s elementima koreografije jednog od najpoznatijih baleta, Labuđeg jezera, te osnovnim baletnim tehnikama i pozicijama prilagođenim njihovom uzrastu. Svi polaznici na dar će dobiti ručno izrađenu krunu, a prije radionice pogledat će predstavu Crvenkapica. Radionice su namijenjene djeci od 5 do 12 godina, a za upis nije potrebno predznanje.


Oslikavanje lica (face painting)

Upotpunite kostim vašeg mališana savršenom i originalnom maskom. U utorak, 5. ožujka, u igraonici kazališta Trešnja bit će organizirano oslikavanje lica djece prema njihovim željama, a oslikavat će ih dvije profesionalne vizažistice. Budite originalni i prijavite svoje dijete na vrijeme jer je broj mjesta ograničen.

Prijave za face painting su do 25. veljače, a na radionice do 27. veljače. Obrazac za prijavu je ovdje.

Tekst i foto: Press, Morana Popovčić

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Mama i tata, izvedite me na balet Petar Pan!

Među mnoštvom sadržaja za djecu i mlade katkad…

Mali cirkus pod maskama u Centru mladih Ribnjak

Centar mladih Ribnjak i ove godine tradicionalno organizira…

Pljeskom i krafnama nagrađeni za trud na Dječjem fašniku

Pčelice, vesela slova, životinje cijelog svijeta, astronaute, male…

Zabava za velike i male na 190. samoborskom fašniku

Dođite danas, 29. siječnja u 18:30 na Trg…

Pročitajte i:

Harry and Meghan Markle

Na meti kritika zbog koronavirusa

Princ Harry, čiji je otac zaražen koronavirusom, i Meghan Markle iz Kanade u otišli u…

Story uz svoje čitatelje! Evo koje sve inspirativne priče donosimo ovaj tjedan!

Novi broj lifestyle tjednika Storyja od srijede je na kioscima i donosi pregršt aktualnih tema…

covid-19

Ministar zadovoljan situacijom oko koronavirusa, no zabrinjava jedna činjenica

Nema eksponencijalnog rasta oboljelih, no zabrinjava činjenica da su se pojavili slučajevi za koje ne…

Emotivnom porukom čestitala rođendan sinu u Italiji: "U redu je što sam tužna i što plačem..."

Bivša novinarka i spisateljica Josipa Pavičić Berardini proživljava pravu dramu zbog odvojenosti od sina Rocca…