Više od 200 zvijezda disalo je sinoć kao jedno zajedno sa Storyjevcima u prikupljanju novčane pomoći nastradalima u poplavama na eventu Hall of Fame održanom pod pokroviteljstvom HTC One i u suradnji s VIP-om kao partnerom projekta u zagrebačkoj Laubi

Duboko potreseni tragedijom koja je zadesila Slavoniju, Bosansku Posavinu i Srbiju, uredništvo Storyja posvetilo je 12. rođendan časopisa prikupljanju pomoći za žrtve poplava.

“S više od 200 zvijezda ujedinili smo večeras snage i zajedno još jednom pokazali veliko srce za sve one kojima je to najpotrebnije. Zvijezde su uvijek, i u najtežim vremenima rata, dokazale kako se njihov glas najdalje čuje, a Story kao najutjecajniji celebrity magazin, okupio ih je večeras kako bismo zajedno prikupili materijalnu pomoć nastradalima” poručila je Zrinka Ferina, glavna urednica časopisa Story i voditeljica Story Grupe.

Severina, Massimo, Davor Gobac, Husein Hasanefendić Hus, Lana Banely, Vlatka Pokos, Mirna Zidarić, Daniela Trbović pozivali su, zajedno s ostalim uzvanicima, broj Crvenog križa 060 9011 za pomoć stradalima. Uz to, sav prikupljen novac na eventu Story je donirao humanitarnoj udruzi Mali zmaj koja se primarno bavi pružanjem pomoći djeci iz socijalno-ugroženih obitelji. „S obzirom na trenutnu situaciju, svoju energiju preusmjerili smo na prikupljanje pomoći namijenjene žrtvama poplava u Slavoniji. Sav večeras prikupljeni novac uplatit ćemo za građevinski materijal i sve ostalo što će biti potrebno za obnovu kuća na poplavljenom području. Od srca zahvaljujemo Adria Mediji koja je prepoznala vrijednost rada naše udruge i uključila se u akciju, kako bismo stanovnicima u ugroženim područjima zajedno barem malo olakšali tešku situaciju“ istaknula Ana Lučin, dopredsjednica udruge Mali zmaj.

Najveća zvijezda Storyeve večeri bila je glazbenica Severina koja je osvojila ne samo srce žirija nego i čitateljske publike na portalu Story.hr. Severina je na plavom tepihu zablistala u zanosnoj crnoj haljini od čipke s potpisom Dolce & Gabbana. Zanimljivo, istu takvu haljinu nedavno je u Cannesu nosila Monica Belucci, a Severina je haljinu ponudila na aukciju za dobrotvorne svrhe. Za dobrotvorne svrhe donirao je i Ante Vrban koji je na eventu, za nastradale u poplavama, donirao 50.000 kuna.

Središnji je događaj večeri bilo proglašenje ‘najsjajnijih’ Storyjevih zvijezda. Online glasači ‘presudili’ su manekenki Kristini Bradač koja je odnijela pobjedu u kategoriji najboljeg modnog editorijala, voditeljici Antoniji Stupar Jurkin u kategoriji najboljeg beauty editorijala i pjevačici Jeleni Rozgi u kategoriji naslovnice godine. Stručni žiri odabrao je Severinu za najbolju pjevačicu i Massima za najboljeg pjevača. Ksenija Pajić proglašena jenajboljom glumicom a njezin kolega Filip Jurčić najboljim glumcem. Barbara Kolar je najbolje žensko TV lice a Duško Ćurlić najbolje muško TV lice, Sandra Perković je najbolja sportašica a Dario Šarić je proglašen za najboljeg sportaša. Manekenka Anita Dujić Veljačaponijela je titulu za najbolji modni stil, glazbenik Arsen Dedić za životno djelo, Viktor Popović dobio je nagradu za najbolju izložbu godine, Vinko Brešan za najboljeg filmskog redatelja, a Tomaž Pandur za najboljeg kazališnog redatelja. Bend Psihomodo Pop dobio je nagradu za comeback godine, emisija ‘Osmi kat’ Daniele Trbović proglašena je najboljim TV showom, ‘Tri sestre’ Gradskog dramskog kazališta Gavella proglašena je najboljom kazališnom predstavom, a ‘Kauboji’ najboljim filmom. Naposljetku, sve Storyeve zvijezde proglašene su humanitarcima godine.

Severina, Jelena Rozga, Filip Juričić, Duško Ćurlić, Barbara Kolar, Dario Šarić, Ksenija Pajić, Massimo i Maja Šuput su samo neke od zvijezda koje su podržale veliki Storyjev humanitarni event u zagrebačkoj Laubi – kući za ljude i umjetnost. Potreseni patnjom i gubicima tisuća nastradalih u poplavama u Hrvatskoj, BiH i Srbiji, proslavu 12. rođendana i dodjelu nagrada Hall of Fame redakcija Storyja u cijelosti je sinoć posvetila prikupljanju pomoći stradalima te planirani crveni tepih simbolično zamijenila tamnoplavim

Ovaj humanitarni event samo je jedna od niza akcija Storyja za pomoć stradalima od poplava te će tako Adria Media Zagreb, kao izdavač Storyja, donirati vodu za nastradala područja, i to 10 000 litara vode.

Izvor: Story.hr

Foto: Matea Smolčić-Senčar