Veliki uspjeh humanitarne akcije Uz nas niste sami: Za osmijeh u srcu

S posljednjim danom siječnja završila je humanitarna akcija 'Uz nas niste sami: Za osmijeh u srcu' kojom je prikupljeno preko milijun kuna za prilagođavanje pedijatrijskih odjela osječkog i riječkog KBC-a dugotrajnom liječenju djece te za uređenje Centra za smještaj volontera s prenoćištem u Centru za rehabilitaciju Stančić u Dugom Selu.

Partneri HRT-ovog projekta ‘Uz nas niste sami: Za osmijeh u srcu’ udruga Smiješak za sve i Savez društava Naša djeca iznimno su zadovoljni rezultatima akcije u sklopu koje je prikupljeno gotovo 1.375.000 kuna od čega su 95.000 kuna privatne uplate, 157.000 kuna osvojeno je u specijalnom izdanju emisije ‘Tko želi biti milijunaš’, a ostatak novca doniran je pozivima na humanitarni telefon 060 9006, najviše tijekom emitiranja velikog humanitarnog koncerta u prosincu. Time je uvelike premašen planirani iznos od 600.000 kuna koliko je potrebno za uspješno provođenje oba projekta.

Savez društava Naša djeca ostvarenje svojih ciljeva planira nabavkom kompleta za terapiju kisikom, fotelja na razvlačenje, bolničkih kreveta za intenzivnu njegu, invalidskih kolica, aspiratora, infusomata, pulsnioksimetra, ručnog masažera, računala, didaktičkih igara, digitalnog tlakomjera te stolica i stola, kao i osnaživanjem zdravstvenih djelatnika za pružanje suvremene palijativne pedijatrijske skrbi.

Udruga Smiješak za sve također već radi na opremanju Centra za smještaj volontera s prenoćištem u kojem bi svoj privremeni dom uskoro trebali pronaći studenti Zdravstvenog učilišta, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, sestrinstva i psihologije na Hrvatskoj katoličkom učilištu te socijalnog rada na Pravnom fakultetu. Oni će odrađujući praktični rad pomagati osoblju Centra za rehabilitaciju Stančić, ali i pomoći da kvaliteta života više od dvjesto štićenika, odraslih osoba s mentalnim i tjelesnim poteškoćama, dospije na višu razinu. Budući da je malobrojnom osoblju nemoguće pobrinuti se za sve psihološke i socijalne potrebe štićenika koje uključuju šetnju, razgovor, druženje, studenti na praksi unijet će novi moment u život u Stančiću koji su dosad redovitim dolascima svake druge srijede oplemenjivali volonteri Smiješka za sve u sklopu projekta Danas sam tu! Za tebe!

Ideja uređenja Centra za smještaj volontera s prenoćištem je da se štićenicima Stančića takvo veselje omogući svaki dan. Budući da je Centar Stančić okružen šumom, u sklopu projekta uredit će se i zelene površine te pješačke staze koje će omogućiti nesmetano kretanje štićenika u invalidskim kolicima. Uređivanje šetnica i postavljanje klupica trebalo bi privući i stanovnike mjesta na obiteljska druženja i ukidanje društvene izolacije u kojoj štićenici već predugo žive. Kad sve željene promjene zažive, trebale bi pokazati štićenicima Stančića da uistinu nisu sami.

Udruga Smiješak za sve i Savez društava Naša djeca zahvaljuju svima koji su podržali akciju i omogućili realizaciju hvalevrijednih projekata na dobrobit najranjivijih skupina društva.

 

Tekst i foto: press

Tagovi: ,

Vezano uz temu

tvornica snova predala donaciju bolnici u petrovoj

I vi ste zaslužni za ovo! Evo kako ste pomogli rodilištu u Petrovoj

100% prihoda od online kupnje Tvornica snova darovala…

bolnička soba

JYSK i HESPO zajedno pomažu opremiti bolnice

Bolnice u Zagrebu, Osijeku i Splitu dobit će…

Pokažite im da nisu sami! Darujte im osmijeh na srcu!

U nedjelju će se na HTV1 održati završna…

Pročitajte i:

Kako je prošao prvi dan povratka u školu? "Super, tata!"

Sat pokazuje 7:36. Dolazim sa sinom pred školu, dogovor s učiteljicom je "nalazimo se na…

pripreme djece za polazak u prvi razred osnovne škole

U školama počinju testiranja za prvašiće

Iako je ranije bilo najavljeno da ove godine neće biti testiranja u školama, budući prvašići…

povratak u školu nakon koronavirusa

HZJZ izdao nove upute za škole i vrtiće od 25. svibnja. Dozvoljeno do 20 djece u razredu! Što je još novo?

Epidemiolozi smatraju kako je boravak u školi prema novim preporukama jednako siguran kao i nastava…

važnost čitanja za razvoj djece

Sada je i znanstveno dokazano zašto neka djeca slabije govore i loše čitaju

Poznato je da čitanje djeci u njihovim formativnim godinama, od rođenja do pete godine života,…