Europski biciklistički izazov završio je prije nekoliko dana, a u njemu je već treću godinu za redom sudjelovao i Zagreb te se natjecao s ostalim europskim gradovima u korištenju bicikala u svakodnevnom kretanju gradom.

DodatnunotucijelomprojektudaojepartnerHrvatskapoštanskabanka, doniravši za svaki prijeđeni kilometar u sklopu izazova jednu kunu na tekući račun posebnih ambasadora ovogodišnjeg izazova, maturanata koji ove godine izlaze iz programa alternativne skrbi Dječjeg doma u Nazorovoj te počinju samostalni život.

Za sudjelovanje u Europskom biciklističkom izazovu, koji je prije par godina pokrenuo grad Bologna, bilo je potrebno skinuti novu besplatnu aplikaciju Naviki te tijekom svibnja biciklirajući skupljati kilometre za Zagreb i mlade Zagrepčane. Tako je od 1. do 31. svibnja zabilježeno 42.871,30 prijeđenih kilometaračime se Zagreb pozicionirao na 25. mjesto. Upravo je to iznos, točnije donacija od 42.871,30 kuna, koju je Marko Petek, direktor regionalnog centra za stanovništvo Zagreb iz Hrvatske poštanske banke, uručio najvećim pobjednicima ovogodišnjeg Europskog biciklističkog izazova, maturantima koji ove godine izlaze iz programa alternativne skrbi Dječjeg doma u Nazorovoj te počinju samostalni život. Svečano uručenje donacije podržao je i Grad Zagreb, nositelj projekta Europski biciklistički izazov. ZahvalnicezaodvoženekilometretimovimakojisubicikliraliusklopuEuropskogbiciklističkogizazovauručila je DarinkaJug, posebnaizaslanicagradonačelnikaGradaZagrebaikoordinatoricaEuropskogbiciklističkogizazova.

U sklopu manifestacije Story Fest održana je velika završnica Europskog biciklističkog izazova na Cvjetnom trgu, pri čemu je uručena donacija ovogodišnjim ambasadorima projekta, djeci iz Dječjeg doma u Nazorovoj koji izlaze iz programa alternativne skrbi i počinju samostalni život.

Tekst i foto: press